Локо Пд мина през иглени уши в Подгорица

Пловдивчани надвиха Исра 1:0 с победен гол на Димитър Илиев от дузпа

У нас
22:50 - 27 Август 2020
2028
Локо Пд мина през иглени уши в Подгорица

Локомотив (Пд) постигна трудна, но сладка победа на старта в Лига Европа. Пловдивчани надвиха черногорския Искра в Подгорица 1:0 с победен гол от дузпа на капитана Димитър Илиев в 75-ата минута. И двата отбора имаха доста положения, но българският отбор показа повече опит от дебютанта в евротурнирите и му стига да се възползва само веднъж от своите шансове.

Локото минаваше за фаворит на хартия, но с доза предпазливост чакаше момента да удари по съперника. В първите минути пловдивчани бяха по-активни, най-вече чрез национала Бирсент Карагерен, но атаките им куцаха в завършваща фаза. В хода на полувремето играта се изравни, но за вратарят на Локото Мартин Луков все още нямаше работа. Чак в последната минута на полувремето дойде първата опасност пред българската врата. Далечен удар на Йованович рикошира и измъчи Луков, който направи впечатляващо спасяване.

След почивката Локо продължи търпеливо да атакува в търсене на гола. След отлична атака Димитър Илиев бе изведен на границата на наказателното поле, но ударът му рикошира и профуча опасно покрай вратата.

69-ата минута едва не се оказа фатална за българския отбор. Пловдивчани проспаха остро центиране и от няколко метра Петрович прати топката над вратата в стил Христо Йовов. Секунди по-късно Луков отрази коварен фалцов удар на Аджович.

След като минаха критичните моменти, в 74-ата минута Локо издебна съперника и нанесе своя удар. Илич нахлу в наказателното поле и бе спънат за дузпа. Капитанът на "черно-белите" Митко Илиев с лекота намери десния долен ъгъл за 1:0. Докрая Локо имаше още една-две добри ситуации, но ги пропусна. А отзад удържа фронта и така излезе краен победител, за да продължи в следващия квалификационен кръг на Лига Европа.

Искра - Локомотив Пд 0:1

0:1 Илиев 75-дузпа

Искра: Кордич, Малешевич, Дринчич, Кумбурович, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Петрович;

Локо Пд: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Анте Аралица, Димитър Илиев;