Лондон: Севернокорейски боеприпаси вече пристигат в Русия

Русия
12:06 - 26 Октомври 2023
2092
Лондон: Севернокорейски боеприпаси вече пристигат в Русия

Както отбелязва британското разузнаване в ежедневната си актуализация, въпреки факта, че руската страна отрича последните съобщения за доставки на севернокорейски боеприпаси, те "почти сигурно" вече са пристигнали в складовете в Западна Русия. Тези складове се използват за доставка на боеприпаси на руските войски в Украйна.

Ако Северна Корея успее да поддържа сегашното темпо на доставките (повече от 1000 контейнера през последните няколко седмици), страната ще се превърне в един от основните чуждестранни доставчици на оръжие за Русия - заедно с Иран и Беларус.

Не е ясно какво Русия се е съгласила да предложи на Северна Корея в замяна, се отбелязва в доклада. Представители на разузнаването смятат, че е малко вероятно целият пакет вече да е договорен, но е вероятно това да е било обсъждано по време на неотдавнашни посещения на висши руски служители в Северна Корея.

Пакетът вероятно ще включва финансова помощ, друга икономическа подкрепа, предоставяне на военни технологии и сътрудничество в други области, като изследване на космоса, казват служители на разузнаването.