Лорд Минчев открива първата си изложба „Двулицие“

Светският лъв рисува "Душата на Ванга" и „Сънят на Джакомети“

Култура
12:51 - 17 Януари 2024
2316
Лорд Минчев открива първата си изложба „Двулицие“

Евгени Минчев открива днес дебютната си изложба. Събитието ще бъде във фоайето на „Театро отсам канала“.

„Изложбата се казва „Двулицие“ – като две лица“, уточни авторът на експозицията. В нея известният пиар показва 25 платна. Сред заглавията на творбите са "Душата на Ванга", „Сънят на Джакомети“, „Стоунхендж и цветя“, „Стъпкана нежност“, „Обладаване“.

"Това е първата ми самостоятелна изложба, част от вярата ми, че където има един талант, винаги има още два. При мен ще се окажат вероятно пет таланта, след като започнах да композирам музика, да пиша текстове, да пея самият аз, сега дойде ред на рисуването", разказа пред Nova News Евгени Минчев.

Започва да рисува след като неговият приятел оставя няколко недовършени платна и бои. "Аз реших да ги използвам и започнах да рисувам и така се роди изложбата "Двулицие". Тя се казва "Двулицие" поради това, че аз съм зодия Близнаци и смятат, че ние сме хора с две лица", разказа още Евгени Минчев.

Сред картините му има такава, която няма да бъде изложена, но показва двулицие. "Но тъй като това е по-скоро един монтаж между маската и рисунката предпочитам рисунката да върви сама. Тя се казва "Обладаване" и е направена с 145 капсули от кафе", допълни Евгени Минчев.

Евгени Минчев е и автор на книги и текстове на песни. Организира светски събития, като „Мис лято“, „Бизнес дама на годината“, „Бал на топмоделите“, Бал на мартеницата в Лондон и др.