Лорер: В Европейския парламент се кове съдбата и на България

ЕС
22:30 - 10 Май 2024
3212
Лорер: В Европейския парламент се кове съдбата и на България

Искаме една силна България, една силна Европа. Това каза по БНТ кандидатът за евродепутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Даниел Лорер.

Силна България означава България с европейски доходи, с гарантирана сигурност. Силна Европа означава Европа, която може да отстоява своите интереси и пред САЩ, и пред Китай, Европа, която може да отстоява собствената си сигурбност, заяви Лорер.

Макар и в известна степен да е невидимо за българските граждани, над 50% от работата на българския парламент се изразява в работа по евродирективи. В Европейския парламент се кове съдбата на континента, както и съдбата на България. Там трябва да бъдат хора, които владеят езици, дипломация и които могат да отстояват силно българския интерес, посочи той.

Всички ние отиваме да бъдем български евродепутати. Българският интерес трябва да се отстоява дипломатично, но категорично. Българският интерес не включва разграждане на Европейския съюз. Това е опасна риторика, която проповядват някои български политически сили, подчерта кандидатът за евродепутат.

В отговор на въпрос Даниел Лорер поясни, че в Европейския парламент "Демократична България" ще бъде в семейството на Европейската народна партия, а "Продължаваме промяната" ще се присъедини към европейското либерално семейство.

За всички европейци е важно да се разбере, че мир може да се постигне само чрез силна Европа. Всички европейски политици дължат обяснение на гражданите си защо чак сега осъзнаваме, че Европа трябва да може да се защитава сама. Тези политики не търпят отлагане и конфликтът в Украйна го показа ясно. България трябва да има силна армия и силна отбранителна индустрия, както и целият Европейски съюз, каза още Лорер.