Лошо: Иван Костов понесе тежък удар

Щерката Мина, която върти бизнес във Финландия, отсвири бившия премиер

Личности
20:50 - 08 Октомври 2022
22845
Лошо: Иван Костов понесе тежък удар

Тежък удар за Иван Костов – Мина, по-малката от двете му дъщери, не уважи с присъствието си състоялата се преди дни премиера на мемоарната му книга „Политиката отвътре“.

Щерката, която живее във Финландия, не само не дойде лично на събитието, за да аплодира баща си от публиката, но и по никакъв начин не отрази и не подкрепи новото му начинание медийно.

В последните 5 години тя е бизнес дама в скандинавската страна и все по-рядко се прибира при родителите си в България. Във Финландия Мина успя да срещне любовта за втори път, но, уви, семейната ѝ идилия бе твърде краткотрайна.

През 2019 г. Костова се раздели с втория си мъж, с когото минаха под венчилото само две години преди това. Двамата с по-младия от нея Асен уж изглеждаха щастливи, обикаляха света заедно и той приемаше нейните деца като свои.

След неочаквания обрат в отношенията им обаче Мина отново заживя сама в луксозния си дом във Финландия. Това е втори развод за наследничката на бившия премиер, която се раздели в съда с първия си мъж Георги още през 2010 г., след повече от 10 години семейно съжителство.

Бракът на икономистката с жених №2 приключи далеч по-бързо, при това без двамата да се решат да имат свои общи наследници.

От първия си мъж Георги Христов Мина е майка на двама синове, които също живеят с нея в чужбина. Те рядко общуват с баба си и дядо си и им гостуват в семейното имение в „Драгалевци“ най-много веднъж годишно през лятото.

При Командира обаче за постоянно са се установили голямата му щерка Яна и нейното семейство. Тя се настани в палата след дългогодишно пребиваване в Италия заедно с мъжа си Алесандро и детето им.

Яна и майка ѝ Елена бяха на първа линия в публиката на премиерата на книгата на бившия премиер и не отлепиха очи от него нито за миг.

Малката му щерка Мина обаче очевидно не е сметнала събитието за достатъчно значимо, за да се върне от чужбина заради него.

Докато мнозина български емигранти не могат да си позволят самолетни билети по всяко време на годината, за да бъдат до близките си, дъщерята на Командира ръководи империя от фирми и липсата на финанси със сигурност не е причината тя да не уважи важното за него събитие, пише „Ретро”.