Лошото време не спря феновете на сноуборда в Пампорово

Зимни
11:24 - 20 Януари 2024
3810
Лошото време не спря феновете на сноуборда в Пампорово

Въпреки лошите метеорологични условия десетки фенове на българските сноубордисти са на писта "Стената", за да ги подкрепят в спусканията в състезанието за Световната купа по сноуборд.

В стартовете при мъжете и жените участват 97 състезатели от 16 държави. България се представя от 10 състезатели. Големият ас на отбора е носителят на световната купа за 2016 година Радослав Янков. Той се спуска с номер 13. Преди старта на Радослав Янков фенове с български знамена разлюляха чанове и скандираха името му.

Сред тях бе и сестрата на Радо – Ружка.

"Вълнението е страхотно. Тук, пред родна публика, е наистина невероятно, въпреки, че емоциите после ги изпитваме най-вече. Сега, като вземе да се спуска, това е най-хубавото нещо. Аз му пожелавам да е здрав и да финишира, да успее да постигне мечтите си. Да стигне до най-високия връх", сподели пред БНР тя.

"Тук сме да подкрепим всички български участници и Радо най-вече. Ние сме от най-заклетите фенове на Радослав. Синът ми спортува. Той също кара с Радослав. Заедно в един клуб са и дори и в чужбина го подкрепяме.

Той ми казва какво точно трябва да направя, най-малките детайли ми казва, които другите не могат да ми ги кажат. Помага ми да ставам още по-добър", казаха фенове.