Ловецът Мурат гръмнат в 1 ч. посред нощ

Актуални новини
12:48 - 28 Февруари 2022
3368
Ловецът Мурат гръмнат в 1 ч. посред нощ

Сигнал за смъртоносно прострелян 29-годишен мъж по време на лов е бил подаден на тел.112 на 27 февруари, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Както 24rodopi.com първи писа, трагичният инцидент станал в землището на село Чобанка. Фаталният изстрел е бил произведен около 1 часа.

Загиналият е 29-годишен, а задържаният за срок до 24 часа, съпричастен към случая, е на 42 г. и притежава законно ловна карабина. Дежурна оперативно-следствена група извършила оглед на мястото на произшествието.

Тялото е било транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. Разследването е по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващ източник на повишена опасност, и ще се води под ръководството на прокуратурата. Работа по случая продължава и група „Криминална полиция“ в РУ-Момчилград.

Загиналият Мурат бил на нощен лов с колегата си.

Припомняме, че 42-годишният Хаккъ простреля смъртоносно младия си колега от дружинка "Равен" Мурат (на снимката) по време на нощен лов за хищници. Убитият е от село Звездел, живеел и работел като багерист в момчилградска строителна фирма.

Хаккъ е един от най-големите превозвачи на гурбетчии за Западна Европа с бусове. Той е от Момчилград, но е обявил в профила си във фейсбук, че живее в Пловдив.