Лукашенко и Путин с работна среща

Русия
12:24 - 26 Септември 2022
1397
Лукашенко и Путин с работна среща

Президентите на Беларус и Русия Александър Лукашенко и Владимир Путин започнаха работна среща в Сочи, на която предстои да обсъдят въпроси по сигурността, както и свързани с икономиката.

"Наскоро се срещнахме в Самарканд (на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество) и планирахме да обсъдим двустранни въпроси там, предимно в икономиката, а не само в областта на сигурността. Работата в Самарканд беше наистина интензивна, имаше много контакти с колеги. Все още има доста голям брой проблеми, които трябва да обсъдим“, каза руският лидер.

От своя страна Лукашенко заяви по повод западните санкции, че е анализирал ситуацията и е дал правилните инструкции, така че икономиката няма сривове.

"Предричаха ни крах, гибел и т.н.", каза той, като добави, че животът е многообразен и все някой на някого е нужен, така че в Самарканд е намерил нови партньори. Той добави още: "Ние много се променихме за тези три месеца. Видяхме, че можем да живеем нормално. Не се страхуваме. А щом Европа се е побъркала, нека си помисли..."

Беларуският правителствен Телеграм канал Пул Первого публикува кадри от началото на срещата между двамата държавни глави.