Lupa.bg позна: Дони води предаване в БНТ

Новини
10:00 - 02 Януари 2020
5140
Lupa.bg позна: Дони води предаване в БНТ

“Събота вечер с Дони” е новото развлекателно предаване, с което БНТ започва 2020 г. Негов водещ, както подсказва и името, ще е самият Дони, който не само ще разговаря с интересни гости, но и ще изпълнява хубава музика с малък симфоничен оркестър.

Преди повече от месец първо Lupa.bg написа, че Дони ще води собствено културно-развлекателно предаване в БНТ след Нова година. Популярният певец, композитор и музикален продуцент има дълъг телевизионен стаж и опит. Освен това кариерата му в телевизията тръгва в края на 90-те именно от БНТ.

Мястото, на което ще се прави шоуто, е малката сцена на Театъра на армията, където музикантът играе.

“Събота вечер с Дони” ще може да се гледа от цялото семейство – и от тези, които обичат музиката на Дони, и от техните деца или родители, които познават неговите гости – актьори, музиканти и
спортисти.

Първата звезда в студиото ще е роклегендата Кирил Маричков, с когото Дони свири заедно в супергрупата “Фондацията”. Другият звезден гост ще бъде певицата Михаела Маринова.

В предаването ще има и изненади, една от които е и ко-водещият му - малък, но недопускащ грешки, много симпатичен и извънредно интелигентен, издават от телевизията.

Шоуто тръгва на 11 януари.

Рубриката “Телевизионен театър”, която обществената телевизия излъчваше преди 30 години, се връща пак в ефира ѝ. Тя започва на 6 януари в 22 ч и ще се излъчва всеки понеделник.

“БНТ на 60” - развлекателното предаване, посветено на рождения ден на телевизията, ще продължи и през 2020 г. В него любими и знакови лица разказват своите спомени за БНТ на фона на кадри от златния фонд, Интелигентната игра “Стани богат” също ще продължи, но само месец. Сега все още вървят вече заснети броеве, а генералният директор Емил Кошлуков обясни, че няма да подновява договора, защото предаването е прекалено скъпо.

През 2020 г. по БНТ зрителите могат да гледат много спортни и музикални събития, сред които е и песенният конкурс Евровизия.

След едногодишно прекъсване България ще има свой представител в него - младата певица Виктория Георгиева. Двата полуфинала на Евровизия са на 12 и 14 май, а финалът - на 16 май в Ротердам, Холандия.