Lupa.bg провери: Искра Фидосова прави пици в Монтана, бяга от политиката

Вече 10 години се крие успешно от интереса на медиите

Политика
16:20 - 11 Октомври 2024
12394
Lupa.bg провери: Искра Фидосова прави пици в Монтана, бяга от политиката

Искра Фидосова, която беше влиятелна фигура в ГЕРБ и депутат в Народното събрание, в момента се занимава с бизнес в сферата на ресторантьорството и нейни служители правят вкусни пици. Тя притежава няколко заведения в Монтана, където се фокусира много сериозно върху управлението им.

След като напусна политическата сцена, Фидосова се оттегли от публичността и се насочи към частния сектор.

През 2023 г. се навършиха точно 10 години, откакто пълната дама напусна активната политика. За изминалото десетилетие бившата депутатка от ГЕРБ няма нито една публична изява и упорито се крие от медиите в родната си Монтана.

Тя притежава няколко заведения, включително ресторант и пица-бар. Той се нарича „Епруветката“, показа проверка на Lupa.bg.

Модерната пицария е разположена на мястото на старото заведение „Монтанезиум“, което беше популярно в града и сега отново отвори врати под новото име. Пицария „Монтанезиум“ в Монтана вероятно е прекръстена поради промени в управлението, брандирането или визията на бизнеса. Точната причина за ребрандирането може да е свързана с маркетингови решения или обновяване на концепцията.

Заведението разполага с открита и закрита тераса, както и специално обособена част за романтични вечери и сватбени събития. В допълнение, то има голям детски кът, което го прави подходящо за семейни посещения.

Тя продължава да управлява този бизнес успешно. Въпреки че е извън политиката от дълго време, Fidosowa подържа отлични отношения със силните на деня, категорични са нейни съграждани пред Lupa.bg.

Кмет на Монтана в момента е Златко Живков. Той спечели седмия си пореден мандат, като управлява града от 1999 година насам, правейки го един от най-дълго управляващите кметове в България. Живков е кандидат на местна коалиция, подкрепена от партии като СДС и ГЕРБ.

Златко Живков, дългогодишен кмет на Монтана, изглежда поддържа добри отношения с Искра Фидосова.

През годините те са участвали заедно в обществени инициативи, като например кампания за превенция на СПИН през 2011 г. Фидосова и Живков работиха заедно по различни проекти и публични дейности, което подсказва за сътрудничество на политическо ниво.

Това води до извода, че и двамата споделят общи интереси в местната политика, като изглежда избягват конфликти, работейки заедно за развитието на Монтана.

Синът ѝ Франсоа (на снимката) също бе в центъра на общественото внимание. Той се ожени за дългогодишната си приятелка Лора Стойкова, която учи архитектура. Сватбата на двамата влюбени ще се помни дълго, благодарение на перфектната организация, която направи майката на младоженеца. 

Повечето политици завиждат на симпатичната пълна дама, че е взела това решение да седи далеч от мръсната политика.