Lupa.bg разкри: Нова измама на „паяка” в София (СНИМКИ)

Крими
16:00 - 19 Ноември 2019
8825
Lupa.bg разкри: Нова измама на „паяка” в София (СНИМКИ)

На поредна измама от „паяка” в София се натъкна фоторепортерът на Lupa.bg. Абсурдът, с който се щавят шофьорите, се разиграва на бул. „Ситняково“ 48 пред мол „Сердика център”.

Безумието е следното – водачите пред мола са посрещани от знак за „зелена зона” с указание за часовия пояс и цената на есемес. Потенциалните клиенти на „Сердика Център” паркират с чиста съвест, пускат съобщение с номера на автомобила до „Центъра за градска мобилност” и тичат на шопинг.

Трикът е, че на точно 2 метра зад знака за „зелена зона” и на същата височина е поставен втори, който забранява спирането.

Дублиращият, който обезсмисля зоната, е така разположен, че не се вижда. И „балъците” падат в капана. Само за няколко минути репортерът ни засне поредния измамен шофьор, чиято кола бе отнесена от „паяка” към наказателен паркинг, откъдето ваденето струва 70 лева, плюс минимум 20 лева акт, плюс по 2 лева на час за ползването на паркинга.

За цялото безобразие трябва да „благодарим” на общинското дружество „Център за градска мобилност”, което е отговорно за спазването на правилата на територията на София.

Снимки: Агнес Методиева