Lupa.bg разкри: Стоичков прибира $80 000 за осем часа в Чикаго

Легенди
13:49 - 18 Април 2019
3994
Lupa.bg разкри: Стоичков прибира $80 000 за осем часа в Чикаго

Христо Стоичков ще прибере поне 80 000 долара само за 8-часова среща с българи в Чикаго, научи Lupa.bg. Поне 2000 нашенци ще напълнят ритуалния дом „Hanging Garden Banquets” в града срещу куверт от 40 долара, за да се докоснат до любимия си футболист. Простата сметка показа, че само от входната такса Камата ще „бодне” осемдесет хиляди долара.

Спявката, предвидена за 4 май, ще започне в 18 часа и по план ще приключи в 2 след полунощ, т.е. звездата ще забогатее с $80 000 само за осем часа. На представянето на автобиографичната си книга, написана с помощта на спортния репортер Владимир Памуков, Стоичков ще донесе и „Златната топка”, която заслужи през далечната 1994 г.

Проверката на Lupa.bg показа, че „Hanging Garden Banquets” в Чикаго, много популярна за провеждането на рождени дни, сватби и погребения, побира до 1300 човека. Това означава, че доста наши сънародници ще трябва да чакат на опашка за среща с футболното величие от Пловдив.

„Ще има доста известни бивши и настоящи световни спортисти, а музикална програма ще бъде от музикално трио „Джърси гърлс“ и детска фолклорна формация „Магура“. Участие са заявили и много музиканти и актьори от цяла Америка. Ще има и томбола с допълнителни награди”, разкри пглавният организатор на събитието Георги Стойков.

Камата игра в Чикаго в началото на века, когато мачовете на отбора бяха голяма атракция за българска колония в града. Неофициално в региона и целия щат Илинойс живеят над 200 000 наши сънародници.

Снимки: Lap.bg