Ляво крило: Искаме оставката на Корнелия Нинова

Политика
14:25 - 17 Май 2021
2790
Ляво крило: Искаме оставката на Корнелия Нинова

Искаме оставката на Корнелия Нинова и на Националния съвет на БСП. Това заяви проф. Захари Захариев, член на БСП и един от учредителите на идейната платформа в левицата "Социализъм 21 век".

През БНР той уточни, че когато казват, че искат смяната на Нинова, това не означава, че я искат точно сега - преди изборите на 11 юли. Неговата прогноза е, че

предсрочните избори няма да донесат някаква промяна в позицията на БСП в обществото и на тежестта ѝ в политическата пространство.

Според него като председател Нинова е направила важни крачки към консолидация на лявото пространство: "В момента започва една консолидация на една принципно нова и оздравителна за лявото основа", коментира проф. Захариев.

Захариев смята, че за една година Националният съвет на БСП не е съумял да влезе в ролята си на ръководен орган на партията и на координатор на нейните политики. 

"Успоредно с това искаме една дълбока идейна реформа в БСП, защото без връщането на колективното начало в управлението ѝ няма да можем да направим сериозни промени в идейно политическата платформа на партията - в духа на новите реалности около нас и в съзнанието на всеки от нас", каза той. Захариева допълни, че иска да се срещне с Корнелия Нинова, но по думите му явно е прекалено заета и се среща само със своя кръг.