ЛЮБЕ с три концерта в България през декември

Турнето на легендарната руска група е по повод 30-годишния й юбилей

Култура
07:53 - 18 Май 2019
2850
ЛЮБЕ с три концерта в България през декември

Руската група ЛЮБЕ пристига в България през декември и ще изнесе три концерта, посветени на 30-годишния й юбилей, съобщиха за БТА организаторите. Турнето си в България легендарната група ще започне от морето, където ще има концерт на 5 декември във Варна. На 6 декември групата ще пее в Пловдив, а на 7 декември - в НДК в София.

Пред българската публика артистите, начело с легендарния вокалист Николай Расторгуев, ще изпълнят най-култовите си песни. Някои от тях са любимите на всички меломани "Комбат", "Солдат", "Там за туманами", "Песня о звездах", "Позови меня тихо по имени" и много други.

"Винаги с радост идваме в България. Не отказваме нито една покана. Обичаме страната ви и българската публика ни обича", сподели за БТА солистът на група ЛЮБЕ Николай Расторгуев.

Създател на ЛЮБЕ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение - либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата. ЛЮБЕ е сред популярните лица на руската култура по цял свят, отбелязват организаторите на концертите им у нас.