Любомир Ковачев от СДС пред Lupa.bg: Радев показа първия жест, който го прави наистина президент

Новини
12:54 - 01 Февруари 2022
5827
Любомир Ковачев от СДС пред Lupa.bg: Радев показа първия жест, който го прави наистина президент

Президентът Радев никога досега не е правил подобен жест. Признавам, че сме учудени. Така коментира историческата крачка на президента, който се поклони пред паметника на жертвите на комунизма в София и с това получи адмирациите на десницата, бившият зам.-председател на сините Любомир Ковачев, минути след ежегодната церемония на знаковото място в столицата.

Абсолютно съм съгласен с посланието на президента, че всички, които са жертвали себе си в името на това, което виждат като добро за България, трябва да бъдат почитани и уважаван. Този жест на президента, който, признавам, че за мен е учудващ, наистина е достоен за адмирации, заяви той.

Мисля, че за вече 6 години управление на Румен Радев, това е първият му жест, който го прави наистина президент, защото държавният глава трябва да олицетворява единството на нацията. Уважението към хората, които са работили и отдали живота си за България, независимо от техните политически виждания, е точно жест в посока на това, че нацията трябва да бъде единна, коментира синият политик.

Така че тази постъпка на президента е достойна за адмирации, обобщи Ковачев.

Според него абсолютно всеки президент на България е задължително да отдава почит на жертвите на комунизма, защото загиналите са достойни българи, работили за каузи, независимо дали ще бъдат приети от всички и са платили с цената на живота си. Това са хора, работили за България според своите разбирания, така че всеки би трябвало да им поднесе жест на уважение, категоричен бе Ковачев.