Мадуро се страхува от покушение

Венецуелският президент е обявил тревога в армията

Актуални новини
11:57 - 04 Април 2019
2094
Мадуро се страхува от покушение

Венецуелският президент Николас Мадуро е обявил тревога във войсковите поделения заради планове на опозицията за покушение срещу него, предаде ТАСС. Според информацията Мадуро е призовал отрядите на народното опълчение да се присъединят към „колективос” - въоръжените проправителствени групировки.

Президентът е споделил предприетите отбранителни действия в телефонно интервю за телевизия „Венесолана де телевисион”. Присъединяването на силите на народното опълчение към „колективос” Мадуро обясни с необходимостта да се „запази мира” в населените места.

Според него тази мярка е „конституционна, законна и необходима”. Не трябва да се позволи на престъпниците, които по думите му са „платени” от противниците на сегашната власт, да провокират изблици на насилие.

Венецуелският президент смята още, че към момента опозицията в страната е „най-престъпната” в историята на страната за последните 20 години. Той за пореден път обвини политическите си опоненти и правителството на САЩ, че са свързани с диверсиите срещу енергийни обекти във Венецуела, предизвикали сериозни проблеми в електрозахранването.