Магическа треска: Силиконова монахиня и кървава длан са хит за Хелоуин

Новини
12:45 - 31 Октомври 2021
3502
Магическа треска: Силиконова монахиня и кървава длан са хит за Хелоуин

Въпреки че днес е дългоочакваният от хлапетата празник Хелоуин, търговците в магазините за играчки продължават да засипват клиентите си с безброй маски, аксесоари и всевъзможни магически дрехи и декорации, а купувачи не липсват. Рафтовете буквално се огъват от всякакви модели черепи, тикви, мантии и карнавални шапки. Родители с малки деца и тийнейджъри продължават дългите обиколки сред свръх количеството стока, за да изберат най-ефектните карнавални одежди и маски за празника, който вълнува и забавлява и хлапетата, и тинейджърите.

В магазините може да откриете всевъзможна по вид и размери декорация - тикви, скелети и врани, шапки, маски и дрехи, и то на съвсем достъпни ц ени. Сякаш стоката за Хелоуин е пълно отрицание на скъпотията, дошла със скока на цените на горивата.

Символът на празника  - тиквата, се предлага във всякакви варианти - от най-малките до най-големите във вид на украшения, чаши или поставки за фенери. Пластмасови чаши- тикви може да намерите за малко повече над левче - има ги на цена от 1,29 до 1,99.

Огромно е изобилието на маски и черепи, като разбира се тук и там се виждат и експонати от минали години. Малките черепчета за декорация се продават срещу 2,49 лв. 

Купувачите имат сериозен избор с фигурките на скелети - може да си купите скелет-пират, скелет-магьосница и всякакви други въображаеми герои само за 3,99 лв. Най-ефектни са обаче сглобяемите фосфорециращи, с който може да се сдобиете само за 4,99.

Иначе, с хелоуинския символ може да се сдобиете и под формата на чаши, керамични пепелници и моливници.

Един от големите хитове в магазините за декорация и играчки е окървавена длан, която децата купуват, за да стряскат съучениците си. Гледката е наистина натуралистична и шокираща и струва евтино-само за 3,99. Т.нар. плашеща ръка със светлини, звук и вибрация също са сред най-впечатляващите аксесоари. Касетите в магазините са пълни и с играчки паяци, насекоми, паяци в мрежа, като два броя се продават за 1,99 лв.

Търговците са помислили дори за специални цветя за празника на Вси светии - цели стени са украсени с черни и лилави рози, които струват от 99 стотинки до 1,29 лв.

Учениците разграбват и т.нар. Хелоуин звънец, под формата на тиква, който струва от 7,99 до 9,99 лв., в зависимост от големината.

Разбира се, най-атрактивни и търсени са карнавалните костюми за Вси свети. На цени от 15 до 30-ина лева, и най-малките, и по-големите могат да се сдобият с истински магически дрехи.

Костюм за момиче-върколак струва 15,99 лв. Дългата дреха е черна, с качулка и гарнирана с черна дантела. Тийнейджърките се захласват и по костюмите за вещици - дългата рокля е много ефектна като кройка, а цветовете са бордо и черно. Цената на дрешката е около 25 лева.

Към атрактивните облекла вървят и аксесоарите - островърхи шапки и чокъри в черно с имитация на скъпоценен камък, които са особено пленителни за ученичките.

Тийнейджърките са луднали и по костюмите Scream teen  - полупрозрачни дрешки с рисунка на изкривен череп отпред.

Вещерски костюми в различни цветове и модели има и за най-малките - за дълга рокля и лилави ветрило ръкави плюс карнавална шапка цената е 24,99 лв.

Хлапачките купуват и окървавени ученически униформи - карирана пола, бял чорапогащник, окапан с кръв и кървава вратовръзка, като целият комплект струва само18 лева.

Момичешки костюм дявол с опашка е особено шокиращ - латексовата дрешка в яркочервено струва около 25 лева.

Костюм на вампир има и за момчетата - включва сатенено елече и ефектно наметало, като цената е 29,99 лева. Предлагат се и гащеризони - скелет за 25 лева.

Костюм на черен ангел - дълга дреха с качулка струва 19,99 лв., толкова струва е пиратската дрешка с окървавена риза. Ако някой хлапак държи да е особено страшен, може да си купи огромни криле на врана за 12,99 лв. Сред най-хитовите атракции е карнавалната дреха за хирург-зомби- зелената докторска дрешка е опръскана с кръв  и струва само 15 лева.

Момичетата и младите дами обикалят около щандовете с черни секси костюми за вещици, които ги има и като минижуп вариант. Гимназистките купуват и т.нар. блестяща пелерина в пепел от рози, която комбинира с черна рокля от сатен. Дългата пелерина от брокат е  изключително ефектна и се предлага само за 14,99.

Карнавален костюм на страшен клоун - в бяло на черни точки и райета пък струва 25 лева. Т.нар. Костюм на черен отмъстител, който е безформена дреха с ръкави, раздрани на лентички струва още по-малко- 19 лева.

Малките момиченца дърпат родителите са да им купят безкрайно ефектните къси поли, ушити от черни воали, които изглеждат особено атрактивно в края на октомври.

Цената им не е висока - около 15 лева. Още по-евтини са полите с пайети - 10 лв. Ако и възрастните искат да се позабавляват, могат да си купят вампирско наметало за 7,99.

Голямо разнообразие на маски също радва купувачите.  Екзотични домина, маски-рога от бронз с имитация на дантела струват около 8 лева. Домината са в десетки варианти - в лилаво, розово, черно, кървавочервено. Маска с пера и рози струва 3,99 лв., приблизително толкова струват и маска с брокат и тези с диаманти.

Продават се и маски за жълти стотинки - по 79 ст., но лесно се късат и са доста неудобни за поставяне на лицето.

Бронзовите скелети с лед светлини и батерии са изключително ефектни, но е малко стряскащо  да ги нахлупиш на лицето си заедно с батериите. Иначе въпросната чудесия струва 14,99 лв. Маска с лицето на Жокера струва 12,99 лв. Можете да си изберете и маска от изкуствена кожа. Хитът сред този тип украшения е Маска на монахиня с дебели устни за 14,99 лв.

Търговците са пуснали и маска на прочутия тв герой мистър Бийн, също 15лева. За любителите на нестандартните декорации се предлага маска half face със златни зъби, или пък череп с мрежа за 3,99 лв.

Магазините предвидливо продават и аксесоари като „Рана с шевове”, „Вампирски зъби” за около левче.

Продават се дори рана от макетен нож, която може да залепите, където желаете. Това удоволствие е евтино - 2,49 лв.

За да сте докрай в крак с празника, може да се снабдите с карнавален грим, грим Дракула и изкуствена кръв, на цена между 4 и 6 лева. Карнавален грим за клоун от 5 цвята се предлага на цена 3,99 лв. За 99 ст. до 3 лева може да си купите изкуствени мустаци, сълзи и кръв, за да декорирате лицето си за Хелоуин.

Разбира се, не са забравени и кофичките за Хелоуин „Номер или лакомство” на цена между 2 и 3 лева.

За да бъде костюмът за Вси светии завършен, се предлагат и любимите и винаги актуални карнавални шапки -повечето островърхи и в няколко тъмни цвята - предлагат се модели, обсипани с камъчета, други пък са с черни воали, за да са в тон с празника.

Магазините обогатиха щандовете и с ярки перуки за Хелоуин - карминеночервената, тип каре струва само 9,99 лв., лилавата - 12,99 лв., синята дълга коса, тип Малвина пък се предлага за 19,99 лв. Както всяка година, и сега перуките са особено търсени за призрачния празник и най-много се купуват от големите момичета. Средната цена на изкуствената коса е 9,99. Най-скъпа по магазините е дългата лилава коса, която върви за 14,99. Една от най-ефектните е „Перука вещица” с бели кичури за 7,99, особено харесвана от момичетата.

Рафтовете се огъват и от всякакви диадеми - с рога, пера и воалетки, особено тачени от тийнейджърките.

Освен детските магазини за играчки, и някои големи магазини за дрехи в мола също са заредили цели кътове с хелоуински одежди за най-малките. Продават се комплекти най-вече за момичета - рокли и шапки за малки магьосници в черно и сребристо за около 25 лева. Друг вариант е екзотично наметало и шапка за около 20-ина.

Предлагат се и само поли с воали и различни украси в стила на празника в лилаво, розово, златно за около 15 лева. Търговците не са забравили да напускат и по-дребните аксесоари - магически пръчки,  изчезващо мастило, черен и златен грим, специален прашец за вещици, зъби, изкуствена кръв в шишенца.  За финал, към костюмите, шапките и грима, може да добавите черна врана на рамото за 7,99 лв., която изглежда досущ като истинска.

Възрастните клиенти по магазините пък се възмущават, че родните търговци са стигнали до крайност с свръхпредлагането на дрехи и аксесоари за празник, който не е наш, а в същото време децата не приемат с ентусиазъм Денят на народните будители на 1 ноември.                    

„Полудяха тия хора, как може толкова много стока да се зарежда за някакъв измислен празник, който не е ясно точно какво казва.”, възмущават се по-възрастните купувачи в магазините.