Майцеубиецът Стефан под конвой в Кърджали

Актуални новини
11:57 - 25 Февруари 2022
1926
Майцеубиецът Стефан под конвой в Кърджали

С конвой от Пазарджик днес ще бъде доведен край Арда обвиненият в убийството на майка си кърджалийски студент Стефан С. Именно там 22-годишният мъж изтърпява мярката за неотклонение „задържане под стража“, научи екипът ни.

За 25 февруари е насрочено разпоредителното заседание по делото.

Припомняме, че Стефан С. бе задържан рано сутринта на 12 април м.г., след сигнал за викове и писъци от жилище в блок на улица „Средец“ в областния град. Служителите на реда и медицински екипи се натъкват на ужасяващата гледка на няколкократно наръгана с нож 52-годишна жена. Малко по-късно тя умира от раните си. Задържан и обвинен в убийство пък бе синът на кърджалийката.

„Съжалявам. Уплаших се, че някой друг щеше да я убие и без да искам реагирах така“.

Това изрече студентът Стефан С. в съдебната зала, няколко дни по-късно, когато магистратите му поставиха най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

От десет до двадесет години затвор може да получи при доказване на вина кърджалиецът. Това предвижда Наказателният кодекс по съответния член, по който той е привлечен като обвиняем за престъплението.

Експертизите пък доказаха, че младият мъж е бил вменяем към момента на извършване на деянието, не е употребил алкохол или наркотици.