Майк Тайсън: Пропилях всичките си пари, най-вече по съдилищата

Имах състояние от 430 милиона долара, но банкрутирах, призна световният шампион по бокс

Легенди
18:55 - 02 Май 2024
5426
Майк Тайсън: Пропилях всичките си пари, най-вече по съдилищата

Майк Тайсън - най-младият световен шампион по бокс в тежката категория и легенда на спорта, се изповяда пред не по-малко луд от него спортен ас.

В подкаста на Ник Кирьос, който временно е извън професионалния тенис, но прави фурор като YouTube сензация, Железният Майк открито за "глупостите", които е правил.

И за състоянието, което е пропилял. Ето избрано от откровенията на 57-годишния американски боксов идол, който се готви за демонстративен мач с ютубъра и боец Джейк Пол.

"Всеки има своя ментор, когато е млад. Моят беше Къс Д`Амато (негов първи треньор и мениджър). Това беше велико, но едновременно с това беше Ад. Законът беше пълна дисциплина, без уговорки. И аз го спазвах.

Вероятно заради това един ден, по-късно, минах в режим "майната й на дисциплината". Сега се замислям, че така са се развили нещата.

Заради Мохамед Али се заинтересувах от бокса. А заради Роберто Дюран реших да стана боксьор. Гледах Роберто и вече осъзнато исках да съм в ринга и да побеждавам.

Духовното ми пътуване започна много по-късно и вероятно няма да завърши преди да си отида от този свят. Съпругата ми има основен принос за това. Благодарен съм, че я срещнах.

Славата... В началото я искаш, тя идва и не знаеш как да я понесеш. Не си готов. След това тя те засипва и е трудно да реагираш.

Идва някакъв тип при мен: "Здрасти, човече, много те харесвам, ти си страхотен, да се снимаме." Аз бях доста агресивен в такива случки, а те бяха ежедневие. Доста агресивен, признавам.

Постепенно започнаха да идват съдебни искове и жалби, чекове, които да подписвам... Съди ме кой ли не. Осъди ме кой ли не. Пропилях всичките си пари, най-вече по съдилищата, но и с лоши бизнес решения, които дойдоха заради лошите хора около мен. В един момент имах състояние от 430 милиона долара. А по-късно (2003 г.) обявих банкрут. Нямах избор.