Майкъл Блумбърг се квалифицира за президентския дебат

Ново социологическо проучване показва, че сенатор Бърни Сандърс води сред демократите

Свят
13:07 - 18 Февруари 2020
1343
Майкъл Блумбърг се квалифицира за президентския дебат

Милиардерът Майкъл Блумбърг се квалифицира за предстоящия президентски дебат на Демократическата партия. Така за първи път той ще се изправи до опонентите си, след като до момента избягваше участие на първичните избори и използваше богатството си за мащабна предизборна кампания по телевизията, информира АП.

Ново социологическо проучване показва, че сенатор Бърни Сандърс води сред демократите на национално ниво с подкрепа от 31 на сто. Втори е Блумбърг с 19 на сто.

Бившият кмет на Ню Йорк ще участва на дебата в сряда в Лас Вегас заедно със Сандърс, бившия вицепрезидент Джо Байдън, Елизабет Уорън, Пийт Битиджидж и Ейми Клоубъшар. Милиардерът Том Стейър се надява да се квалифицира.

Наскоро Националният комитет на Демократическата партия промени правилата за квалифициране на кандидат за участие на дебат, отваряйки вратата за Блумбърг.

Преди кандидатите трябваше да получат дарения, за да се квалифицират, но Блумбърг, който притежава 60 милиарда долара, не приема дарения.

Милиардерът похарчи повече от 300 милиона долара за предизборни реклами по телевизията. Докато води кампания в повече от 20 щата, той не отговаря на въпроси на избиратели и произнася стандартни речи, които продължават не повече от 15 минути, като често ги чете.

След като спечели първичните избори в американския щат Ню Хемпшър, сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс убедително води преди изборите в Невада в събота.