Майката на починалия Стефчо от Кардам избягала?

Росица изчезнала от няколко дни, взела детските надбавки и 600 лева от картата на мъжа си

Новини
19:18 - 14 Декември 2019
5937
Майката на починалия Стефчо от Кардам избягала?

Росица, майката на петте деца от Кардам, където се случи трагедията с 9-годишния Стефан, е избягала. Това съобщи Вили Димитрова, инициатор на благотворителната кампания за събиране на средства за подпомагане на многодетното семейство, цитиран от "Монитор".

„Научих ужасната новина от бабата. Днес бяхме на тържество на децата в първи клас в училище. Росица я няма от няколко дни. Никой не знае къде е. Оставила е дори децата без детските надбавки. Взела е тях и още 600 лева от картата на мъжа си – парите са от изравняване на заплатите му“, разказва Вили. Оказа се, че Росица не е разведена, както твърдеше пред медиите, а съпругът й е в затвора.

Въпреки всичко, кампанията продължава. Има събрани пари за ремонт на къщата, в която децата живеят с баба си и дядото. На 29 декември в общината ще бъдат отворени всички дарителски кутии, поставени в Кардам, в Генерал Тошево, в Добрич и Варна.

Трагедията с мистериозния край на 9-годишния Стефчо потресе цялата държава. Експертизите в крайна сметка показаха, че причина за смъртта на детето е отравяне с фосфин.

Отровният газ е дошъл от отрова срещу гризачи, които бяха открити в направени дупки в стената, замазани отгоре. Те бяха намерени зад леглото на Стефан, който е дишал отровния газ около 12 часа.

Момчето издъхна на 27 октомври, а часове след това две от сестрите му – на 7 и на 11 години, бяха откарани в болница със същите симптоми – гадене, повръщане, коремна болка, диария, замаяност и неправилен сърдечен ритъм. Оказа се, че Стефан и сестрите му са спели заедно в една стая, а другите три деца от семейството са били в другата стая.