Майките искат Борисов да върне Бисер Петков

Министърът стартира дългоочакваната реформа в социалните политики за децата и хората с увреждания, защитават го родителите

Актуални новини
11:50 - 30 Ноември 2019
3492
Майките искат Борисов да върне Бисер Петков

От инициативата "Системата ни убива" настояват социалният министър в оставка Бисер Петков да бъде върнат на поста. В отворено писмо до премиера Бойко Борисов майките на деца с увреждания изразяват възмущението си от отстраняването на Петков, предаде БНР.

Вчера следобед от пресслужбата на правителството съобщиха, че министър-председателят е поискал и приел оставката на социалния министър.

"Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите очаквания, са абсолютно несъстоятелни!", пишат майките до Бойко Борисов.

Те припомнят, че социалното министерство под ръководството на Бисер Петков създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона - този за хората с увреждания и за социалните услуги.

"Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки!", пише още в отвореното писмо.