Майките на деца с увреждания насметоха Тошко и Настимир пред НС (НА ЖИВО)

Жените недоволни от малките помощи за лични асистенти, депутати ги успокояват

Топ
12:22 - 22 Февруари 2022
1779
Майките на деца с увреждания насметоха Тошко и Настимир пред НС (НА ЖИВО)

Майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" се опитаха да влязат в парламента, докато депутатите в днешния си дневен ред гласуват новия бюджет по Държавно обществено осигуряване.

Майките изляха гнева си от малките помощи за личните асистенти и искат да бъдат променени сумите в новия бюджет. Те заляха с порой от остри въпроси депутатите Настимир Ананиев и шефа  на социалната комисия Искрен Арабаджиев, които излязоха пред сградата, за да изслушат приблемите им.

Преди това, пред НС излязоха депутатите от "Има такъв народ" Виктория Василева, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. След кратък опит за разговор, в който тримата бяха остро нападнати, те се влязоха обратно в парламента.

"Един от най-големите им проблеми е Закона за личната помощ. Като председател на Още на следващия ден след като чух какво искат те, заедно с Василева и Йорданов. Ние изпълнихме тяхното желание. Тя е с председател на ПП. Ние като формация с 25 човека свършихме всичко. Този бюджет, закона личната помощ е част от коалиционното споразумение. Ще има и актуализация на бюджета. Ние като група с 25 човека сме направили всичко. Със сигурност предстои актуализация на този бюджет. Знаете каква изтрбушена държава ни дадоха. Надявам се на спокойствие. Излязохме без да се крием да разговаряме с тях. Те са много емоционални, обясни Балабанов.