Маджо смути Христо Иванов на „Орлов мост“ (ВИДЕО)

Ексклузивно
00:38 - 10 Август 2020 (обновена)
20685
Маджо смути Христо Иванов на „Орлов мост“ (ВИДЕО)

Името на основателя на борческата групировка СИК Младен Михалев – Маджо успя да смути Христо Иванов, лидер на „Да, България“ и ключова фигура в протестите срещу правителството на Бойко Борисов.

Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, излови бившия министър на правосъдието в неловка ситуация на окупирания и барикадиран от протестиращи „Орлов мост“. Почерпен гологлав мъж, за когото по-късно се разбра, че е някогашният депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, се здрависва и пожелава да се снима с Христо Иванов, обръщайки се към приятеля си с телефон: „Я ни щракни, че като стане премиер Христо, да не ни забрави!“.

„Още ми е рано, само протести...“, притеснено отвръща Христо Иванов, правейки му знак да мълчи. Ламбовски обаче няма намерение да го пуска, а му съобщава: „Чакай сега, че съм си изключил телефона, защото тоя се е обадил на Маджо“.

Усетил, че си има работа с подпийнало дрънкало, сконфузеният Христо Иванов побърза да се измъкне, оправдавайки се, че в момента тече живо излъчване. „За Маджо, аз се покрих за малко, после ше ти кажа...“, изпраща бързо отдалечаващия се от него лидер на „Да, България“ протестиращия бивш депутат на „Орлов мост“. Виждайки, че цялата сцена е излъчена и "увековечена", Христо Иванов прави ядосана гримаса.

Заради конфузната ситуация се наложи в 1 часа през нощта бившият правосъден министър да излезе със следното изявление, което публикува на страницата си във фейсбук: "По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития. По същия начин, след излъчването на третата серия на “Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.

Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата “изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети. Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла. Това е всичко, което аз мога да кажа по темата."