Македония в ЕС , искат протестиращи пред посолството на Фланция

В района на ул. "Оборище" е засилено полицейското присъствие

Новини
19:17 - 21 Октомври 2019
1838
Македония в ЕС, искат протестиращи пред посолството на Фланция

Граждани са се събрали пред посолството на Франция у нас в подкрепа на бъдещето на Северна Македония в ЕС, предаде Агенция "Фокус". 

Гражданите са пред посолството на мирно бдение. На бдението присъстват потомци на македонски българи и хора, ангажирани с темата. Те носят знамена с надпис "Под едно небе".

В района на ул. "Оборище" е засилено полицейското присъствие. Предстои да бъде връчен апел към президента на Франция Еманюел Макрон. Не е случайно, че мирното бдение се състои именно пред френското посолство, тъй като Франция бе една от държавите, заради която не бе постигнато съгласие за започване на преговори за членството на югозападната ни съседка и Албания в ЕС.

Междувременно Еманюел Макрон, който миналата седмица на Европейския съвет блокира започването на присъединителни преговори със Северна Македония и Албания, може да посети Скопие и Тирана следващия месец, съобщават албански медии, предаде БТА.

След среща с европейски лидери в Брюксел Макрон каза на пресконференция, че планира да посети Скопие и Тирана, за да се срещне с премиерите на двете страни, Зоран Заев и Еди Рама.