Македонският премиер дойде при Петков, заседават заедно (СНИМКИ)

Политика
16:26 - 24 Януари 2022
2901
Македонският премиер дойде при Петков, заседават заедно (СНИМКИ)

Министър-председателят Кирил Петков посрещна премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски за съвместно правитеелствено заседание в София. Двамата поднесоха венци пред Памеетника на незнайния войн и ще разговарят на 4 очи.

Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи, сформирани в областите: икономика, търговия и иновации; инфраструктура, транспорт и свързаност; европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона; култура, наука и образование и младеж. Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия между Република България и Република Северна Македония по историческите и образователните въпроси.  

В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил Петков и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат съвместна пресконференция за представителите на медиите. 


След като със заповед на премиера Петков от българска страна бяха сформирани четирите работни групи, утрешните ресорни срещи с участниците от Скопие ще дадат възможност да бъде внесен допълнителен прагматизъм в двустранните разговори.  

Чрез активната им дейност през предстоящите месеци ще бъде дадена повече публичност на ползите за гражданите на България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество, както и ще бъдат постигнати реални резултати от взаимен интерес.  

Снимки: Агнес Методиева