Максим Бехар: Шоубизнесът е в листите. Тъжна история!

Най-интересно е при ВМРО с кандидати като Искрен Пецов, Кристина Димитрова, Агент Тенев, Жени Калканджиева, Ернестина Шинова

Политика
12:27 - 02 Март 2021
2539
Максим Бехар: Шоубизнесът е в листите. Тъжна история!

Много тъжна новина. Шоубизнесът се измести в листите на партиите за парламентарните избори. Популярни личности от изкуството, модата и медицински специалисти се впускат в предизборната битка. Тъжна новина и за политиката, и за самите хора, които искат да се пласират в общественото пространство. Попадането на случайни хора в политиката принизява институцията парламент до много ниско равнище. Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR пиар експертът Максим Бехар. Повод за коментара му е инвазията на хора от света на културата и на лекари в предизборните листи на партиите.

“Не мога да разбера лекарите - имат свои професии и авторитетни имена. Никога няма да разбера защо ще водят тази или онази листа, вместо да си правят операциите”, посочи още Бехар.

Една от най-интересните листи е тази на ВМРО. Там попаднаха имената на Искрен Пецов, Кристина Димитрова, Агент Тенев, Жени Калканджиева, Ернестина Шинова.

Комуникационнният експерт Любомир Аламанов смята, че е напълно разбираемо, че партиите търсят известните лица. Искат да изсмучат тяхната популярност и да прелеят рейтинг, смята той.

"От една страна е напълно разбираемо, че партиите търсят известните лица - искат в момента да изсмучат тяхната популярност и известност, да прелеят рейтинг. Силно се надявам, че те няма да бъдат използвани, защото историята познава много такива лица, които влизат с огромна заявка и след това нищо не се е получавало. Много зависи от това самите партии дали наистина го искат. Здравеопазването в момента е тема номер 1 и тема, по която от 10 години нищо не е направено. Всички виждат, ако 10 г. не се е правила реформа в здравеопазването, в какво състояние са болниците и какво се случва със Здравната каса. Хора умираха по стълбите на болници, да не говорим за Бърза помощ", посочи Любомир Аламанов.

“Партиите се опасяват с право, че хората не им вярват и търсят допълнителен рейтинг, защото иначе положението е много лошо”, категоричен бе експертът.

"Политиката трябва наистина да е професия, която да се владее от хора, които имат какво да кажат и да направят. Ако един лекар си зареже професията да създава закони за селското стопанство, това е голяма обида към нацията, към болницата, към неговите пациенти. Политическата система навсякъде по света очевидно не работи", настоя Бехар.