Малинови хрупкави тортички
за 4 броя, 45 мин
Продукти
400 г малини
4 яйца
70 г пудра захар
90 г брашно
225 мл прясно мляко
1 ч.л. масло
Приготвяне
Яйцата се разбиват с 60 г пудра захар.
Добавят се брашното и прясното мляко и се разбърква на гладко тесто.
Разпределя се в 4 малки кръгли формички, намазани с маслото.
Слагат се малините отгоре леко да влязат в тестото.
Пече се в загрята фурна на 250 градуса (с вентилатор 220 градуса) около 25 мин. до златисто кафяво.
Оставя се малко да изстинат и се поръсват с останалата пудра захар.
Вместо малини могат да се използват други плодове по избор. Може и да се изпече в една голяма форма.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.