Малинови хрупкави тортички

за 4 броя, 45 мин

Кухня
10:35 - 29 Юли 2019
2248
Малинови хрупкави тортички

Продукти

400 г малини

4 яйца

70 г пудра захар

90 г брашно

225 мл прясно мляко

1 ч.л. масло

 

Приготвяне

Яйцата се разбиват с 60 г пудра захар.

Добавят се брашното и прясното мляко и се разбърква на гладко тесто.

Разпределя се в 4 малки кръгли формички, намазани с маслото.

Слагат се малините отгоре леко да влязат в тестото.

Пече се в загрята фурна на 250 градуса (с вентилатор 220 градуса) около 25 мин. до златисто кафяво.

Оставя се малко да изстинат и се поръсват с останалата пудра захар.

Вместо малини могат да се използват други плодове по избор. Може и да се изпече в една голяма форма.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.