Малки сладури вдъхнаха живот на творбите на Майстора (СНИМКИ)

Новини
17:45 - 10 Февруари 2022
5005
Малки сладури вдъхнаха живот на творбите на Майстора (СНИМКИ)

Малчугани от детска градина "Слънце" от град Кюстендил попаднаха в хубавата част от новини, но не и във водещите ни медии, разбира се. Добре, че има социални мрежи, за да могат хората да се насладят на детските усмивки и пъстрите цветове на картините на великия Владимир Димитров - Майстора.

Инициативата беше осъществена през 2021-ва, по случай 139-годишнината от рождението на големия ни художник. Тази година хлапетата от група "Славейче" също станаха част от това начинание, приковало вниманието на хората, които споделяха във Фейсбук красотата на малките сладури.

Наскоро картините на Майстора също станаха тема №1 у нас, но със забележката, че не се споменаваше за творчеството на майстора на четката, а за това, че държавата е била отпуснала 10 000 лева за скандалната изложба "Другите българки", която официално ще бъде представена на 8 март - тя представя българи трансджендъри, които позират като модели на Владимир Димитров. 

ВМРО веднага скочи и поиска забрана на "джендърската" изложба, тъй като според партията това е гавра с българската жена и майка.

При децата картините изглеждат по различен начин - усмихнати, весели и пъстри - така, както би искал и Майстора да изглеждат.

Насладете се и вие на малчуганите от детска градина "Слънце".