Малко не достигна на Интер срещу Ливърпул

Нерадзурите спечелиха реванша, но загубиха войната

Спорт
11:13 - 09 Март 2022
1449
Малко не достигна на Интер срещу Ливърпул

Ливърпул загуби за първи път в настоящото издание на Шампионската лига. Отборът на Юрген Клоп спечели всеки от предишните си 7 мача, а освен това беше в серия от 12 успеха във всички турнири, но днес нямаше никакъв късмет.

На три пъти гредите спряха "червените", а в още няколко ситуации те направиха фрапантни пропуски. Интер се възползва от един от малкото си шансове и върна интригата, но секунди след попадението Алексис Санчес получи червен картон и това улесни домакините.

В 59-ата минута Перишич напредна на скорост и подаде на Чалханоолу, но неговият удар беше блокиран, а в 60-ата Лаутаро направи сериозен пропуск.

Аржентинецът обаче се реваншира с брилянтно попадение при следващата атака на Интер. Всичко започна от грешка на Матип, а Алексис Санчес веднага намери Мартинес, който елегантно, но и с необходимата сила, насочи топката под сглобката.

Пред "нерадзурите" се разкриха перспективи да направят мечтания обрат, но веднага след гола те останаха с човек по-малко заради нова необмислена проява на Алексис Санчес. Чилиецът фаулира грубо Фабиньо, което означаваше втори жълт картон и много проблеми за Симоне Индзаги. Юрген Клоп вкара повече свежест в състава си с пускането на Наби Кейта и Джордан Хендерсън вместо Тиаго и Къртис Джоунс. Ливърпул взе инициативата, но не съумяваше да изравни.

В 88-ата минута Робъртсън сбърка с последния пас при отлична контра на мърсисайдци. След центрирането от корнер пръв до топката стигна Ван Дайк, но я прати в аут. В добавеното време изумителна намеса на Видал попречи на Луис Диас да изравни от няколко метра.

В крайна сметка Ливърпул допусна първа домакинска загуба от 28 мача, но изпълни голямата си цел и вече чака жребия за четвъртфиналите.