Манчестър Юнайтед от Свищов пред самоубийство

Наставникът на Червените дяволи - Оле Гунар Солскяер, вдъхнал кураж на българина, който преди години смени името си

Спорт
16:13 - 18 Май 2021
2765
Манчестър Юнайтед от Свищов пред самоубийство

Историята на българина Манчестър Юнайтед Здравков Левиджов трогна мениджъра на едноименния британски колос Оле Гунар Солскяер. Запалянкото призна в тъжна изповед, че е пред самоубийство.

В продължение на две години Марин, както е рожденото име на колоритния свищовлия, не може да намери работа. Манчестър Здравков вече има работа, но депресията се засилва покрай коронавирус изолацията и смъртта на неговата майка. Чрез медиите Солскяер научава за ситуацията с Манчестър Здравков Левиджов. С помощта на служители от клуба норвежецът написа и изпрати лично писмо до българина.

"Скъпи Манчестър Здравков. С тъга научихме, че преминавате през тежки момент. Искахме да се свържем с вас, за да споделим нашите благопожелания - пише Солскяер. - Чухме, че сте голям фен на Манчестър Юнайтед, и се надяваме, че се наслаждавате на сезона, който имаме до момента.

Страхотно е отново да можем да играем футбол. Въпреки че не е същото без публика, усещаме подкрепата на привържениците, които гледат от своите домове. Можем да си представим колко е трудно за вас и вашето семейство. Надяваме се, че няколко сантиментални думи ще ви окуражат, за да останете силни в тези предизвикателни дни. С най-добри пожелания. Пазете се!"

Освен Солскяер на писмото се е подписала и треньорката на женския тим на Юнайтед Кейси Стони.

"Искам да благодаря на Оле Гунар - сподели пред "България Днес" Манчестър Здравков Левиджов. - Любовта към Юнайтед ме крепи към живота. Смених си името и ще го нося до края на живота."

Запалянко номер 1 на английския колос вече е на морето. Негов приятел помогна да започне работа край Китен. Добри хора се свързаха с фена, за да го наемат.

"Обади ми се един човек и ми предложи да работя на строителен обект в близост до София. Щях да приема, но вече се бях съгласил да замина за морето. Тук се грижа за поддръжката на плажа. Сега го подготвям за сезона. Чистя клони и други боклуци."

Манчестър Здравков Левиджов все още не е намерил възможност да гледа мачовете на любимия клуб, но стиска палци на тима.

Червените дяволи са на второ място в класирането на Висшата лига, тимът се класира и за финала на Лига Европа, където ще спори за трофея с Виляреал на 26 май.

"Надявам се да нямат неприятности и да не ги накажат допълнително за включването в Суперлигата", пожела Манчестър Здравков Левиджов.