Манчини и Виал и също са замесени в "Досиетата Пандора"

Спорт
17:36 - 08 Октомври 2021
1310
Манчини и Виали също са замесени в "Досиетата Пандора"

Имената на селекционера на Италия Роберто Манчини и неговия асистент Джанлука Виали също бяха открити при новите разкрития в скандала “Pandora Papers”, включващ хора и фирми, укривали пари и приходи от всякаква дейност в офшорни зони.

Един от популярните вестници на Апенините - “Еспресо”, твърди, че и двамата бивши италиански национали, а сега треньори, имат офшорни компании на Британските Вирджински острови и така управляват част от бизнеса си. Документите разкриват, че Манчини е акционер на Bastian Asset Holdings. Компанията е базирана на Британските Вирджински острови. Съобщава се също така, че Виали е собственик на Crewborn Holdings.

Информацията във вестник “Еспресо” твърди, че Манчини е поискал от своя довереник, който управлява компанията, да му бъде изградена данъчна защита и определен начин на работа, който да му гарантира позицията пред властите.

Манчини има и още няколко по-малко оборотни компании на Карибите, но една от тях притежава самолет, чието местонахождение към момента е неизвестно.

Преди дни в разследванията се появиха още имената на Карло Анчелоти, Хосеп Гуардиола и Анхел Ди Мария.