Манипулация! Синоптиците спират протеста

Актуални новини
18:22 - 17 Февруари 2022
3064
Манипулация! Синоптиците спират протеста

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спира протеста си, се разбира от съобщение на сайта му. Като причина се посочва "неговото политизиране и манипулиране", възстановена е информацията на интернет-страницата за прогнозата за времето, отново се подават данни и към медиите. Синоптиците посочват обаче, че остават в протестна готовност.

Втори пореден ден темата за преместването на НИМХ от Министерството на образованието към Министерството на околната среда и водите е в дневния ред на политическите сили в парламента, като днес (17 февруари) ГЕРБ заявиха, че подкрепят протеста на синоптиците.

В четвъртък депутатите не успяха да приключат с преместването на института към Министерството на околната среда и водите, но коалицията от "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" не изглежда да се откаже от намерението.

Ресорният министър Борислав Сандов и днес увери, че процедурата няма да промени структурата, работата и бюджета на НИМХ, както и че функциите на института са предимно в полза на министерството, което той сега оглавява.