Марешки: Който иска ваксина, да даде капаро, какви са тия фалшиви заявки?

Политика
09:00 - 16 Март 2021
8090
Марешки: Който иска ваксина, да даде капаро, какви са тия фалшиви заявки?

"Аз бих направил списък с хората, които искат да се ваксинират с каквато и да е било ваксина. Има как да се запишат. Да се знае кои са хората, да оставят капаро, внасяме ваксините и връщаме капарото. Това е за гаранция, че няма да има фалшиви заявки, а не държавата да ти дава пари за ваксините." Това заяви лидерът на ВОЛЯ и коалиционен партньор на НФСБ Веселин Марешки в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

"Това може да стане в рамките на една седмица. Ако имахме ваксинирани 1 милион българи в средата на март, ситуацията нямаше да е такава. Аз търгувам с лекарства и по няколко пъти на седмица ми се обаждат хора за лекарства, които не са регистрирани в България", каза още той. 

Според него системата ще издържи на сегашния натиск на коронавируса и не е нужно ново затягане на мерките, трябва да се наблегне върху грижата на психиката на хората. 

"Не искат пред ЕС и САЩ да изглежда, че прокарват интереси на друга държава. Виждате, че други държави се обръщат към Русия и Китай, внасят си и се ваксинират. Русия се развива перфектно, санкциите й помогнаха да направи ръст и само ние не спечелихме от това. Ние сме лидери по създаване на ваксини, имаме център за тази работа", обясни Марешки. 

"Производството е много сериозно нещо, моята сила е в търговията. Свалям шапка на всички производители. Подписва се договор с AstraZeneca или Pfizer, дават ни съставките и то излиза от наша фабрика. Всичко се произвежда по протокол на производителя", допълни лидерът на ВОЛЯ.

Според него има много хора, които стигат до властта, но забравят какво са обещали преди това. Ни има и много други, които работят неуморно и всеотдайно.
 

"Кръстина Таскова е достоен човек за премиер. Пламен Христов стои тежко и сериозно и има капацитет и воля, за да може да се справи с тази задача. Казахме за почтеността, но трябва психическа и физическа устойчивост. Ние с Валери Симеонов сме парламентаристи", категорично заяви той. 

"Щом има тема Македония, значи ВМРО не са си свършили работата. Казах, че трябва да се обединим с нашите братя и да станем една Велика България - обща държава. Ние сме си били една държава. Едно време и за Германия беше екстравагантно, но се обедини. Трябва да се отворят архивите и хората, които искат да се наричат македонци да видят как става това", заключи Марешки.