Маргарита Петкова: Приеха дъщеря ми в „Токуда”, благодаря на лекарите

Здраве
12:15 - 16 Май 2019 (обновена)
19432
Маргарита Петкова: Приеха дъщеря ми в „Токуда”, благодаря на лекарите

Дъщерята на Маргарита Петкова – Надежда Огойска, вчера е приета в болница „Токуда”, където лекарите да ѝ помогнат в битката с коварно заболяване. Новината съобщи на стената си във фейсбус най-добрата съвременна поетеса на България. Признанието дойде като продължение на неин гневен пост от преди седмица, в който Маргарита Петкова алармира за безотговорно отношение на медицински сестри към пациенти и по-специално към нейната дъщеря. Сега темата намери продължение.

Вижте какво написа поетесата в социалната мрежа:

Този статус не е влизане в обяснителен режим, а информация.

Чувствам се задължена да я дам, след като разбуних духовете във връзка с недопустимо непрофесионално отношение на две лица, заемащи длъжност медицинска сестра, и много хора реагираха според възпитанието си. За злостните нападки и прокоби, че онкоболните си заслужават съдбата, назидателните въпроси защо съм отишла в телевизия, за охулванията, че лъжа и ми плащат за това, не отговарям - чуждото възпитание не е моя работа. Речено е, дето с каквато мярка мерите, с такава ще ви отмерят. Позволявам си да допълня - всеки предполага у другите само това, на което той самият е способен.

Вкратце.

От НОВА ТВ ме потърсиха един час, след като публикувах ядосания си статус. Отказах участие веднага на другата сутрин, за да може да се вземе мнението и на ответната страна във възникналия конфликт, който е гледал, е видял колко възпитан диалог се получи.

Приех с уважение поканата, отправена ми в ефир, и се срещнах с ръководството на болницата. Нямахме различия в стремежа си на ВСИЧКИ пациенти да бъдат оказвани най-добрите възможни грижи, болницата има отлични практики в това отношение, старае се да не допуска непростителни действия или бездействия, като тези, на които бяхме подложени. Изказвам своята благодарност към изпълнителния директор Др Венелина Милева, зам. изпълнителния директор г-н Билал Демирлел, главната сестра г-жа Мария Борисова, пиарът на болницата, преводачката, всички участници в тази работна среща. Бях уверена от тях, че това тяхно отношение е към всеки болен и неговите близки, още повече в здравното им заведение, както подчерта г-н Демирлел, работи седемчленно звено, което се занимава с физическите и психологически проблеми на лекуващите се. Това може би е добре да се знае, не правя реклама.

За да изригна в социалната мрежа, имах основателни причини. Освен "празничното" нехайство, на жалбата ни, пусната месец по-рано по основателни сходни причини, към момента нямахме (а и още нямаме) отговор. Тъй щото г-жа Valq Yolova, която тропаше с крак по стената ми защо, видите ли, не съм уведомила ръководството, вместо цит. да използвам връзки в медиите, може да спи спокойно :) Чистата съвест е най-добрата възглавница.

Отново дебело подчертавам: заради две медсестри не съм си позволила никъде да обвинявам цяло съсловие, гузен, както знаем, негонен бяга. Не зная имената на проявилите непростително неглижиране на служебните си задължения и на хуманните отношения, не желая да ги зная (в болницата си ги знаят), нито ме интересува какви мерки ще бъдат предприети по случая. За мен важното е това не само да не се повтаря, но и да бъде изкоренено на цялата територия на България. Знам, че се бия с вятърни мелници, но пък вятърът може и да промени посоката си в някой, хубав за всички ни, ден.

Дъщеря ми вчера бе приета в "Токуда" и й се оказват грижи като към всеки редови пациент. Благодаря на лекуващите лекари и медицински работници.

Благодаря и на всички вас, които прегърнахте майчината ми болка и ми дадохте сили в много труден за мен и семейството ми момент! Здрави да сте, другото ще го оправим с общи усилия, за да докажем, че "Мълчанието на агнетата" не е нашият филм!

Lupa.bg напомня, че преди броени дни Надежда сключи църковен брак със своя съпруг Иван.