Марги Паскалева пред Lupa.bg: Предстоят разтърсващи затъмнения и тежки месеци за много хора

Личности
14:09 - 10 Ноември 2021
27172
Марги Паскалева пред Lupa.bg: Предстоят разтърсващи затъмнения и тежки месеци за много хора

Маргарита Паскалева е астролог с дългогодишен опит. Тя изготвя всекидневни и месечни прогнози за Lupa.bg. Днес обаче тя говори за предстоящите затъмнения, какво да очакваме и как ще се отразят те на различните зодии. 

- Г-жо Паскалева, предстоят две затъмнения до края на годината- нека започнем с първото. То ще е на 19 ноември нали? Защо са толкова важни тези затъмнения?

- Още от древността хората са си правили своите предсказания на база на слънчевите и лунните затъмнения. Ние сега не го наричаме предсказания, а прогнози и на база на затъмненията правим прогнози за бъдещи събития. На 19 ноември е Пълнолуние и второто за годината лунно затъмнение, което е в знака Телец. Този тип събития са добро време за приключване на вече започнати проекти. Специфичното за това затъмнение, е че има квадратура между Марс в Скорпион, Сатурн във Водолей и Уран в Телец. Това са много тежки планети. А Луната и Слънцето в този момент пък образуват небрагоприятен аспект към Юпитер във Водолей. Луната при затъмнението ще е в Телец, това е един материален, земен знак и проявата му в обществен план ще бъде най-вече във финансов аспект. Успоредно с това Венера, която управлява този знак, ще бъде в Козирог, ще бъде ретроградна от 19 декември до 29 януари другата година. Месеците януари и февруари ще бъдат много тежки и във финансов и в социален план. И двете предстоящи затъмнения са с изгряващ знак Козирог, а това е знакът на България. Това означава, че България ще бъде силно засегната. Още повече януари ще има и ретрограден Меркурий. Така че периодът ще е много стресов, нестабилен по отношение на икономика, финанси. Възможно е да има фалити на фирми.

- Това съвпада с периода на създаване на ново правителство у нас. Как можем да го разчетем?

- Действително периодът е нестабилен и за политиката. Не съм сигурна, дали ще успеят да съставят правителство при тези избори. Много ще бъде трудна коалицията особено на демократични партии. Въпреки че има аспекти, които дават шанс да се състави правителство при добра воля на партиите. Понеже април пак ще има слънчево затъмнение, мисля, че има опасност да има отново дестабилизация и смяна на правителство тогава. Аз се притеснявам и за земетресения. Особено в дните около затъмненията. Съвпадът на Марс с точката на затъмнението е много ключов момент, това се пада точно 1 януари. В този момент има опасност и от взривове и експлозии.

- В личен план това лунно затъмнение на кого ще окаже по-силно влияние?

- В личен план това затъмнение ще има по-съществено влияние в близките 2-3 месеца за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. За представителите на Лъв и Водолей това затъмнение ще има негативно действие. Как и в коя сфера точно ще бъде това влияние зависи изцяло от личния хороскоп на всеки човек. Представителите на тези знаци трябва да са по-внимателни в партньорските отношения, в бизнеса и финансите, да спазват законите – трудности в брака и любовните връзки, юридически проблеми. По-благоприятно ще бъде влиянието на това затъмнение за родените през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. И въпреки това, ретроградната Венера ще оказва неблагоприятно влияние във финансов план за повечето хора до края на януари – Овен, Рак, Везни и с Венера в тези знаци. Лунното затъмнение образува хармоничен аспект с Плутон, което дава възможност за трансформация и повече стабилност за родените през трета декада на знаците и с Венера в Телец, Дева, Козирог и Риби. Ще има и хора, които ще увеличат сериозно богатството си измежду тях, въпреки кризата.

- Кога е следващото затъмнение и с какво е характерно то?

- Последното за 2021 година е Новолуние и пълно слънчево затъмнение в Стрелец. То е в съвпад с Меркурий и в благоприятен аспект със Сатурн във Водолей, но и в една по-широка квадратура с Нептун в Риби. По-съществено влияние в личен план ще има това затъмнение през следващите 3-4 месеца на родените през втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, в зависимост от личния хороскоп на всеки. Но по-благоприятно ще се отрази на родените през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей, т.е. за родените през първите 10 дни на месеците февруари, април, август и октомври. Тук отново акцентът е върху почтеността, възгледите за живота и вярата, а в световен аспект – върху образованието, съдебната система, международното сътрудничество, транспорта, коронавируса. Новолунията и слънчевите затъмнения са време за нови начинания и стартиране на нови проекти.

- Що се отнася до коронавируса, кога очаквате затишие и преминаване на вируса?

- Преди пролетта няма да е. До тогава няма планетарни изгледи вирусът да затихте.

- Какво очаквате в световен план идните месеци?

- Заедно с Венера, от 14.01.22 год. до 05.02.22 год. и Меркурий ще бъде ретрограден във Водолей. По-критични в световен план са втората половина на ноември и декември 2021, както и първите два месеца на 2022-ра, т.е. през четирите зимни месеца. През януари 2022 може отново да възникне необходимостта от временно преустановяване на полетите, като не са изключени фалити на транспортни фирми – Меркурий е в съвпад със Сатурн и заедно са в неблагоприятен аспект с Уран в Телец. (Водолей – въздушен транспорт). Сериозна стагнация през декември и януари очаквам в строителния бранш и в агенциите за недвижими имоти. Месеците януари и февруари винаги са по-студени у нас, но през последните години природата ни поразглези с по-мека зима. За тази зима, обаче, очакванията ми са за повече снеговалежи, а през втората половина на януари и в края на февруари времето да е много по-студено. Тогава и движението по пътищата ще е силно затруднено, ще има прекъсвания на електричеството и интернет връзките в някои райони. Надявам държавата и фирмите за снегопочистване да си свършат добре работата. В периода на ретроградното движение на Венера и Меркурий от 19.12.2021 до 05.02.2022 финансовите и комуникационните въпроси ще са силно затруднени, объркани и в застой.

- Какво време ни очаква зимата според астропрогнозата?

- Последните години зимите бяха по-меки от преди. Тази зима обаче очаквам повече сняг от миналата. Особено втората половината на януари и края на февруари се очертават много студени. Тези периоди ще има проблеми с придвижването, интернета и електропроводите.