Мъри: Ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Ники Михайлов

Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз, категоричен е настивникът на сините

Спорт
13:14 - 14 Август 2022
2812
Мъри: Ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Ники Михайлов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че решенията за бъдещето на отбора ще ги взима той. Също така подчерта, че бъдещето е на младите.

„В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която получават левскарите и Левски е неприятна, когато живееш с него“, коментира Стоилов.

„Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам. Ако някой е пропуснал, отговорността е изцяло моя, но дузпите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въпреки че в продълженията те направиха всичко, за да спечелим още тогава мача.“

„Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име, това е съдбата на вратаря. Михайлов има ангажимент да помага на младите вратари. Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата естествено го взимам аз. Още не съм говорил с Михайлов. Задълбочаваме темата. Не трябва да отричаме всичко, което той е направил за Левски“, добави наставникът на „сините“ в предаването „Тази събота и неделя“ по Би Ти Ви.

„Решението за бъдещето трябва да го взимаме ние треньорите. Даваме възможност на младите да работят и да се развиват. Бъдещето е на младите. Не чух да има недоволни от Михайлов след мачовете с ПАОК и първата среща срещу Хамрун Спартанас. Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз“, допълни той.

„Аз нямам притеснения Пламен да пази, в който и да е мач, след като му доверихме да пази във финала за Купата на България Може да прецените какво доверие му имаме.“

„Не виждам да има някакви приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се единствено с моментното състояние. Вината е първо в мен. Ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов“, каза още Станимир Стоилов.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов каза, че има нерви да се бори във футболно естество, но разкри трите неща, заради които може да се откаже.

„Отборът направи достатъчно, за да осигури достатъчно приходи в клуба. Има постоянните пари, които влизат в клуба от феновете. Не малка сума ще влезе от участието в евротурнирите. Щеше да е перфектно, ако се бяхме класирали за плейофа на Лигата на конференциите“, коментира Стоилов.

„След като виждам реалната картинка, тепърва ще се търсят сериозни приходи, за да бъде спасен Левски.“

„Аз нерви имам да се боря във футболно естество. Мога да се откажа, ако видя, че феновете се отказват от собствения си отбор, ако с ръководството гледаме в различни посоки и ако се прецени, че аз не съм човекът, който ще може да се справи в спортно-техническо естество“, добави Стоилов.

„Върнах се най-вече заради любовта на хората. Отчаянието ме върна, радостта ще ме задържи по-дълго време в Левски.“

„Това, че имаме някои временни неуспехи, аз не искам да бъда велик треньор. Искам Левски да бъде добър отбор и да носи радост на хората. Те са спасението на Левски.“

„Отговорността ми тежи, отговорността пред привържениците. Не бях поканен с фанфари. Дойдохме да спасим Левски от фалит – игрови и финансов. Най-много ми тежи отговорността, която съм поел пред хората“, допълни наставникът на „сините“.

„Харесва ми, когато хората си измислят приказки. На следващата страница трябва да пише: „Да спасим Левски всички заедно.“ Трябва да спасим клуба“, каза още Станимир Стоилов.