Мъри Стоилов може да поеме Фенербахче

Хасковският треньор вариант за турския гранд, пуснал връзките си в Истанбул

По света
15:34 - 21 Март 2019
1777
Мъри Стоилов може да поеме Фенербахче

Най-успешният ни треньор зад граница в последните години - Станимир Стоилов, може да поеме турския гранд Фенербахче, съобщава Блиц. Отборът от Истанбул се намира в жестока криза, на 13 място в първенството, като настоящият наставник Ерсун Янал е сигурен пътник пътник.

Преди около година Мъри пак бе вариант за треньор на „фенерите”, но тогава дори не се стигна до оферта. Работата беше там, че бившият селекционер на България не искаше да подлива вода на тогавашния треньор Айкут, с когото е играл заедно във Фенербахче в началото на 90-те.

По информация на Lupa.bg този път Стоилов е доста по-амбициран и пуснал връзките си сред фигури от турския футбол. Така се надявал да стигне най-малко до разговори с ръководството на клуба. Хасковският спец има свои ортаци около Фенербахче от периода си на действащ футболист. Също така и връзки с турски мениджъри, които да съдействат при евентуални преговори.

Преди време пък за него лобира един от известните бивши футболисти на Турция Ридван Дилмен, който бе силно впечатлен от постиженията на Мъри начело на казахстанския Астана. Стоилов спечели четири поредни титли на Казахстан, една купа и една суперкупа на страната, проби в групите на Шампионската лига, а след това за кратко води и националния отбор.

Във времето Мъри Стоилов не веднъж бе спряган и за завръщане в Левски, в тандем с Наско Сираков като директор. Само че на Герена открай време не са в състояние да си позволят заплатата на треньора, който по-късния си период в Казахстан взимаше по 1 млн. долара на година.

Снимка: Lap.bg