Мариана Мръвкова пред Lupa.bg: Малка камбана в къщата предпазва от нещастия в годината на Тигъра

Коментар
14:35 - 04 Февруари 2022
14604
Мариана Мръвкова пред Lupa.bg: Малка камбана в къщата предпазва от нещастия в годината на Тигъра

Източният календар е по-различен от нашия. Всяка година той е под знака на определно животно и конкретен елемент. Какви предизвикателства и изненади носи водният Тигър според китайския календар? На тези въпроси отговаря пред Lupa.bg Мариана Мръвкова, консултант във Фън шуй академия. 

-Г-жо Мръвкова, започна годината на Черния воден Тигър, какво може да очакваме от него?

- 2022 година на Тигъра в китайския календар е символизирана от два знака - Ян вода и Тигър, който от своя страна е елементът на Дървото. Според циклите на раждане и унищожение, които описват връзката между елементите, ако двата елемента на годината са във връзка на поколение или подкрепа, тогава през годината се очаква повече хармония. Водните и дървесните елементи на 2022 г. са в поддържаща връзка, което ще помогне в международните отношения да разрешат конфликтите и да внесат повече хармония. Всъщност от 2019 г. светът страда от влиянието на елемент от студена вода, който вдъхва страх.

Металните елементи от предишната 2020-2021 г. също са доста студени и твърди, тогава имаше пълно отсъствие на Огън, което носи топлина и увереност със себе си. Тигровото дърво се счита за родното място на Огъня, а Огънят, „скрит“ вътре в Дървото, най-накрая носи дългоочакваната топлина, щастие и положителна енергия. Въпреки това, Янг уотър отгоре е мощна океанска вода, която понякога може да се превърне в цунами. 

Това от своя страна може да доведе до импулсивни действия без предварително внимателно обмисляне и планиране. 

Следователно все още могат да се очакват схватки, конфликти и други разрушителни дейности. Но се очаква годината на водния Тигър да бъде по-положителна и продуктивна, като предвещава повече шансове за мир, възстановяване и изцеление от опустошителната пандемия COVID19, която причини много опустошения през последните две години. Така ще бъде по-лесно да се стигне до мирно решение за разрешаване на световното напрежение. 

За да усетите силата на елемента Вода, можете да слушате Симфония No9 на Бетовен. Самият Бетовен е човек на Ян вода и музиката му е като мощната енергия на океана.`

- Как ще се отрази Тигърът на обществено и личностно ниво?

- Китайският календар има 60-годишен цикъл, така че годината на водата Ян на Тигър е настъпила преди 60 години, през 1962 г. Това беше знаменателна година, когато светът навлезе във фаза на сериозно напрежение между САЩ и СССР. Това беше годината, в която президентът на САЩ Джон Кенеди прие предизвикателството да се изправи срещу Съветския съюз. В резултат на това беше сключена тайна сделка между СССР и САЩ за изтегляне на ракети от Куба. През октомври 1962 г. избухва война между Индия и Китай за границата. За щастие това завърши с прекратяване на огъня през ноември. Така че предишният воден тигър не беше толкова мирен, но, за щастие, конфликтите бяха бързо разрешени.

Тигърът е пролетно дърво, съдържащо елементи от ян дърво, ян огън и ян земя. Следователно, той се счита за родно място и силен генератор на Огън. Огънят, който липсваше през последните 3 години, най-накрая се появява, за да донесе топлина и положителна енергия на света. Това ще подпомогне икономическата активност, ще доведе до възстановяване на потребителския пазар. Развлекателната и ресторантьорската индустрия може да се възродят отново.

Тигърът е и мощна „пътуваща звезда“, която ще накара хората да искат да се движат. Така в годината на Тигъра, след две ужасни мъртви години през 2020 и 2021 г., международните пътувания, туризъм и въздушни пътувания може да се върнат към нормалното си състояние. 

Това трябва да бъде най-важният аспект на 2022 г., тъй като пандемията е под контрол и светът отново се движи.

Тигърът ще насърчи много хора да пътуват. Така поради честото движение и пътуване ще доведе и до пътни инциденти. В миналото се смяташе, че инцидентите са по-свързани с автомобили и наземно движение, но ако погледнете преди 60 години, през 1962 г., имаше много авиационни произшествия.

1962 година на Водния тигър беше година на много активно пътуване, включително в космоса. На 20 февруари САЩ изпратиха Джон Глен в космоса, той влезе в орбитата на Земята 3 пъти. Още 2-ма космонавти бяха изпратени в ниска околоземна орбита през май и октомври. На 10 юли 1962 г. американската телекомуникационна компания AT&T изведе в орбита първия търговски комуникационен спътник. 

На 18 август Норвегия също изстреля ракета в космоса. През август НАСА изстреля космическата сонда Маринър 2. 2021 г. беше доста активна година по отношение на изследването на космоса, тази година бяха изпратени кораби за изследване на Луната и Марс. През 2022 г. подобни събития ще зачестяват още повече.

- В здлавословен план за какво ни предупреждава водният Тигър?

- В традиционната китайска медицина елементът дърво представлява черния дроб. Той също така е отговорен за растежа, активността и движението на нашите крайници. Така че ще се увеличи нуждата на хората от повече движение, упражнения и спорт. Елементът Вода е свързан с бъбреците, пикочната система и половите органи. Но водата, която седи върху дървото, е изчерпана, така че се препоръчва по-често да се приемат добавки за поддържане на "водните аспекти", като например масло от Омега-3.

 И водата, и дървото се противопоставят на елемента Земя, който символизира стомаха и храносмилателната система. 

По този начин ще бъде от полза да приемате добавки като COQ10 и други антиоксиданти за регулиране на земния елемент, което се отнася и за клетките на тялото.

- Кои зодии трябва да внимават тази година и за кои тя ще бъде по-успешна?

- Годината на Тигъра е годината на „Благородното“ за хората, родени в годината или деня на Метал Ин. Това са всички години, завършващи на 1. Например 1951, 1961, 1971, 1981, 1991, 2011 и т.н. „Благороден“ означава ангел, дошъл от небето, за да осигури спасение и подкрепа при трудни обстоятелства. Хората, които имат този белег, през 2022 г. могат да се възползват от този шанс и да постигнат напредък в разработването на нови проекти. 

„Проблемният” знак е Маймуната, която е в пряк конфликт с Тигъра. Това е сблъсък на "пътуващи звезди". Маймуните ще имат повече движение и пътувания през 2022 г., това може да се приеме като шанс за извършване на необходимите промени, като например преместване на къща или офис, смяна на работа или просто пътуване. В същото време трябва да се внимава и да се въздържат от рискови спортове като шофиране на самолет, гмуркане, скачане с парашут и др.

Такива взаимодействия обикновено причиняват турбуленция, движение, промяна. Тъй като това е сблъсък на "пътуващи звезди", това активира събития, които по някакъв начин са свързани с пътнотранспортни произшествия. Хората, родени в годината на Маймуната, се съветват да бъдат особено внимателни, когато пътуват директно в посока Принца на годината, която е в североизточна посока. 

Хората, родени в годината на Маймуната и очакващи с нетърпение големи пътувания или движения като смяна на работа или преместване, трябва да носят със себе си висулка Свиня като защита срещу срещи с Тигъра. Маймуните могат и трябва да правят съзнателни промени в живота си.  

Друг животински знак в трудна позиция е Тигърът. Също така е препоръчително Тигрите да носят със себе си висулка Прасе, за да намалят негативното въздействие. Друг негативен аспект е „Тройното наказание на тигър, змия и маймуна“, което ще засегне хората, които имат картата Маймуна и змия в четирите стълба. Такива комбинации обикновено носят дисхармония, раздразнение, тревожност и разочарование, както и заболявания, свързани с огнената стихия, а именно сърцето, кръвообращението и различни възпаления. 

Животните, които се съчетават с годината на Тигъра – Прасе, Куче, Кон – влизат в хармонична връзка с годината. Такава животинска астрология обаче е доста повърхностна и за по-надеждна оценка в годината на Тигъра се препоръчва да проверите всичките четири стълба на съдбата, които са съставени от пълната дата на раждане - не само годината, но и месец, ден и час.

- Какво трябва да направим, за да привлечем късмет през тази година?

- Енергиите на Фън Шуй също се променят от година на година. Ето защо е необходимо да наблюдавате преразпределението на добрите и лошите енергии в началото на всяка година и ако попаднат на важни места в дома или работния офис, тогава вземете необходимите предпазни мерки предварително. 

В годината на Тигъра в Центъра пристига лошата енергия, наречена „Пет жълти“, символизираща препятствия и нещастия. Препоръчително е да окачите метална камбана в центъра на къщата, за да разтворите тази лоша енергия. Най-лошите месеци ще бъдат през февруари, август и ноември 2022 г.

Друга отрицателна звезда "2", символизираща болест, пристига на югозапад през 2022 г. Традиционният метод за разтваряне на тази "двойка" е да се окачат куп от шест метални монети в югозападната част на къщата. Великият херцог е в Североизток-3 тази година, следователно не е препоръчително да се копае земята или да се извършват значителни строителни работи в тази посока. 

Югозапад-3 е "позицията на разрушителя", която също е нежелателно да се нарушава. Проблемната звезда "3" - звездата на конфликтите и грабежите присъства на Изток. На това място трябва да се постави лист червена хартия, за да се сведе до минимум влиянието му. Също така звездата "7", олицетворяваща скандали, е на запад. Традиционното решение е да поставите 3 бамбукови стръка в прозрачна стъклена ваза, пълна с вода.

Основният талисман на годината е фигурата на Тигър- голяма за офиса и малка за носене в чанта или портфейл.