Марин Льо Пен зове Макрон да направи референдум за имиграцията

Франция е разтърсена от протести заради назначението на новия премиер Мишел Барние

Новини
19:44 - 08 Септември 2024
1053
Марин Льо Пен зове Макрон да направи референдум за имиграцията

Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен призова президента Еманюел Макрон да организира референдум за овладяване на имиграцията и други проблеми на страната. Искането идва в момент, когато подкрепата за новия премиер на страната Мишел Барние в парламента е крайно несигурна. 

При посещението си в северния град Енен-Бомон, където има много привърженици, Льо Пен обвини президента, че създадоха за страната и увери, че оглавяваната от нея информация "Национален сбор" ще подкрепи безрезервно всяко решение, което ще позволи на народа да реши сам как да бъдат уредени имиграция, обществената сигурност и здравеопазването.

По думите на Льо Пен, националистите няма да се поколебаят да накажат правителството и новия премиер Мишел Барние, ако в следващите седмици отново пренебрегнат французите. Льо Пен очаква следващите парламентарни избори във Франция да се състоят в рамките на една година.

Според анкета, публикувана днес от "Журнал дьо Диманш", повече от половината от французите подкрепят Барние, въпреки внушителните демонстрации на крайната левица срещу номинирането му. 74% от респондентите обаче не очакват 73- годишният бивш еврокомисар да се задържи на премиерския пост поради липсата на мнозинство в избраното през юни Национално събрание.