Мария Бакалова: Надявам се да бъда пример за някоя друга малка Мария

Трябва да рискуваш, трябва да работиш - заяви актрисата

Култура
08:53 - 10 Юли 2021 (обновена)
6034
Мария Бакалова: Надявам се да бъда пример за някоя друга малка Мария

Всеки се радва да чуе, че на толкова китно местенце, малко местенце, нещата са възможни и това е най-големият подарък. Това заяви номинираната за "Оскар" за най-добра поддържаща роля Мария Бакалова. Българката остана малко в България преди да замине за кинофестивала в КАН.

"Всеки се радва да чуе за България, че в толкова китно местенце, малко местенце, нещата са възможни и това е най-големият подарък", казва актрисата.

По думите й ако сами не си вдъхваме надежда, не се подкрепяме, не живеем дръзко и голямо, защо въобще живеем. На въпрос какво би казала на едно малко момиченце, което мечтае да бъде в нейните обувки, Бакалова отговаря - да мечтае повече.

„Моите обувки са само едни от множеството обувки, в които може да влезе и които може да избере, защото всички ние имаме избори и път, по който можем да поемем, и който е верният за нас, ако следваме сърцата си, но трябва да рискуваш, трябва да работиш, трябва да работиш силно, усилено, дисциплинирано и отдадено, отделеността е може би най–важното нещо за всеки един творец и артист, някак си изкуството е малко преди тебе като човек“, казва Бакалова пред БТВ.

Мария призна, че първото нещо, което е направила, когато се е прибрала в България, е да яде баница. Звездата разкри, че не се е прибирала у нас от края на 2019 година заради пандемията. 

"Надявам се да бъда пример за някоя друга малка Мария от Бургас или друг град" - заяви талантливата нашенка.