Мария Бакалова стана "БГ модна икона"

Престижният конкурс се организира за 13-а поредна година

Новини
15:58 - 26 Април 2022
2175
Мария Бакалова стана "БГ модна икона"

Актрисата Мария Бакалова, която живее в Ел Ей, получи приза "БГ модна икона" в категория "Изкуство".

"Благодаря ви за тази огромна чест и призвание! Каквито и думи да се опитам да събера в следващите няколко изречения, няма да изразят какво чувствам и колко съм трогната, благодарна и развълнувана, щастлива, радостна. Благодаря!", каза тя.

Престижният конкурс се организира за 13-а поредна година. По утвърдена традиция Експертен съвет на Академията за мода, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от водещите печатни и електронни медии, даде своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през 2021 година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

Бакалова сподели още, че през последната година е имала възможността да се докосне до много интересни и провокативни рокли, които определи като "идващи от бъдещето, други сякаш от кралския дворец, трети сякаш от детска приказка, четвърти - екстремни и провокативни". Тя посвети наградата на личната си стилистка Джесика Пастър и на майка си, която от дете й помагала дрехите й да бъдат екстравагантни.