Мария Касимова-Моасе: Бях в шок, когато Лозан Панов ме покани за вице

Кандидат-президентът на ДБ не се познавал с журналистката лично досега

Политика
14:22 - 06 Октомври 2021
6229
Мария Касимова-Моасе: Бях в шок, когато Лозан Панов ме покани за вице

Очакваната номинация за "Дондуков" 2 на ДБ за тандема Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе, не е имала лична среща визави преди обявяването на кандидатурите им, разкри журналистката в интервю за ТВ1. "Лично той ми се обади, познавам работата му добре от много години, знам, че е честен човек, но беше шокиращо, когато ме покани за този висок пост", обяви тя. И каза, че е имала нужда от време, за да обмисли предложението, като първо се свързала със съпруга си. 

В интервюто тя обясни, че е ваксинирана, но не е привърженик на въвеждането на задължителната имунизация. Относно Истанбулската конвенция писателката заяви, че е изключителен защитник на права на жените и приветства тези документи. Тя се застъпи "за" еднополовите бракове, "защото трябва да гледаме на хората като на граждани".  

На въпрос защо е приела да участва в надпреварата за "Дондуков 2" журналистката коментира, че от тази позиция може да изпълнява нещата, които я интересуват като "човешко същество, гражданин и журналист": "Според мен е грешка да се приемат тези позиции като толкова далечни от всеки и недостъпни, че да изпитваме към тях страхопочитание".