Мария Павлова е готова да е част от новия служебен кабинет

Не съм човек, който бяга от предизвикателства, обясни служебният министър на правосъдието

Актуални новини
12:43 - 12 Август 2024
1306
Мария Павлова е готова да е част от новия служебен кабинет

„Ако ме поканят, ще приема“ – така служебният министър на правосъдието Мария Павлова отговори на журналистически въпрос дали би приела да е част от новия служебен кабинет. Той предстои да бъде предложен от определената за кандидат за премиер Горица Грънчарова-Кожарева.

„Първо искам да уточня, че срещата ми с кандидата за служебен премиер тепърва предстои. След като я проведем, ще мога да дам конкретен отговор, коментира още министър Павлова. Винаги съм приемала предизвикателствата, това не ми е първо участие в служебен кабинет, тъй че не съм човек, който бяга от предизвикателства“, добави Павлова.

„Не бих казала, че ни пишат „слаб (2)“ в Европа по която и да е част от правосъдната система. Предстоят множество реформи в законодателството във връзка с промените в Конституцията, които останаха в сила“, заяви също министърът. По думите ѝ предстои да се „отворят“ повече от 100 закона, засягащи най-вече дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Според нея предстои много работа и относно текстовете, които бяха отменени от Конституционния съд.