Марс, Сатурн, Уран- ражда се нещо ново

Мистика
15:58 - 17 Ноември 2021
4164
Марс, Сатурн, Уран- ражда се нещо ново

В последните дни тези три планети създават напрегната астрологична история, която намира отражение в нашето ежедневие. Имало едно време…….всичко започва на 11 ноември, когато се сблъскаха Марс в Скорпион и Сатурн във Водолей и тази небесна война няма да приключи до лунното затъмнение в знака на Телец, на 19 ноември.

Марс, който е активен по природа и иска да действа, да се движи, но среща първото предизвикателство – спрян е от Сатурн, който сякаш му казва: „Спри, още не е време! Бъди търпелив. Ще стане, когато обстоятелствата назреят за реализация.“

Марс и Сатурн създават някои трудности и отговорности, може би ограничения, от които искаме да избягаме. Не сме готови сега, не можем, нещо все ни задържа. Така че се въртим в кръг. Ще бъде по-лесно, когато приемем, примирим се с това, което е. Това не означава, че сме се съгласили на такава ситуация, а че в момента не можем или не трябва да правим нищо, ако не сме готови. Тези отговорности могат да бъдат свързани с възрастни хора, пари, приятели, здраве.

Второ действие: Марс бягайки от Сатурн, бавно и неизбежно се приближаваше до Уран в знака на Телец. И най-накрая на 17 ноември влизат в противодействие. Изправят се един срещу друг.

Има нервност във въздуха… желанието да се освободи вътрешно напрежение… всичко отива към точката на раздразнителност … Сякаш вървим по минирано поле…..

Под влияние на тази огнеопасна опозиция можем да бъдем импулсивни и непокорни… Трябва да бъдем внимателни, защото истинската свобода (Уран) не идва от бунта (Марс), а от сърцето. Преди да направим нещо безразсъдно, нека спрем за миг и да се запитаме – това, което ще направя, добро ли е за мен сега? Задръжте този момент.

Тяхната опозиция е като една бомба със закъснител, която почти избухва.

Сякаш не можем да чакаме повече, така че правим нещо внезапно, в гняв и по този начин си причиняваме повече вреда, отколкото полза. Този аспект е и символ на огъня, който изгаря всичко пред себе си, той е символ на бунтовника, който не търпи неразумни ограничения и правила, в които не вижда смисъл. Това е момент, в който след дълго страдание и чакане, вече трудно се издържа, затова се „избухваме“ и правим нещо, което не е най-разумното.

Този аспект може по някакъв начин да ни накара да променим нещо в работата си (Марс) или в житейските обстоятелства, по начин, при който необходимостта от промяна на някои цели и действия е силно изразена… Имайте предвид, че това е аспект на неизпълнените планове. Най-неудобното в този аспект е, че може да ни направи по-експлозивни и нервни от всякога, а това е психологическа експлозия. Много от нас ще имат склонност да поемат рискове, да следват някакви вълнения и импулси, без да се мисли за последствията …

Този аспект е пътят към свободата. Нещо старо си отива, ражда се нещо ново от хаоса. Това е смелостта да предприемем действия. Важно е обаче да имаме ясно намерение и да действаме обмислено. Марс в Скорпион и Уран в Телец подчертават важността на темите, свързани със съществуването, парите, собствеността на други хора, смъртта, секса.

За съжаление, са възможни аварии и непредвидени опасности.

Докато този аспект трае … не губете енергия, използвайте я разумно.