Мартин Петков - младата звезда от "Братя" вече е част от трупата на Търговищкия театър

Талантливият актьор дебютира със спектакъла „Седем стъпки на любовта“

Култура
16:35 - 30 Септември 2022
9668
Мартин Петков - младата звезда от "Братя" вече е част от трупата на Търговищкия театър

Младият и талантлив актьор Мартин Петков, станал популярен сред телевизионните зрители с ролята си на Симо в хитовата крими драма "Братя", активно пробива и в театъра, научи Lupa.bg. Възпитаникът на НАТФИЗ вече е част от трупата на Търговищкия драматичен театър. Засега героят на Мартин - компютърният гений Симката не се появява в последния пети сезон на сериала, но за сметка на това актьорът усилено репетира на театралната сцена.

Друго ново попълнение в състава на Драматичния театър в Търговище е Благица Стоименова. Дамата е от Северна Македония и съвсем скоро взе дипломата си от театралната академия. Тя вече има и роля в сериала „Войната на буквите”, чиято премиера предстои. 

Драматичният театър в Търговище подмладява трупата си

Благица и Мартин ще дебютират на търговищка сцена в постановката „Седем стъпки на любовта“. Премиерата е планирана за 13 октомври. Спектакълът е вдъхновен от древния персийски епос „Калаф и Турандот“, а сценичната версия и режисурата са на известния режисьор Елена Панайотова.

Благица и Мартин ще дебютират на търговищка сцена в постановката на Елена Панайотова „Седем стъпки на любовта“


26-годишният Мартин Петков от малък сякаш приема репликата на Шекспир: „Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея – влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли”. В семейството на младия талант няма актьори – майка му е преводач, а баща му – лекар, но още в детската градина Мартин показва артистичните си умения и приковава вниманието на своите адаши с талантливи песенни изпълнения.

Мартин Петков заедно с Елеонора Иванова в "Братя"

Завършва Първа английска гимназия в столицата, учи в Школата по актьорско майсторство към Младежки театър „Николай Бинев”, с художествен ръководител Малин Кръстев, а след това завършва и актьорско майсторство в НАТФИЗ при проф. Атанас Атанасов. Ролята на Симката е първата му голяма роля в телевизията. Героят на Мартин се превърна бързо в любимец на зрителите.

Мартин участва и в спектакъла "Белият плъх" в ТР "Сфумато"

В интервю пред Lupa.bg лъчезарният Мартин сподели, че мечтата му е да играе на театралната сцена. За щастие желанията му се сбъдват. Преди време той участва в спектакъла на Театрална работилница "Сфумато" "Белият плъх". Проспериращият актьор е част и от най-гледания мюзикъл на Софийска опера "Mamma Mia".