Мъртви прилепи падат от небето

В Израел приемат това като край на света

Мистика
18:50 - 31 Март 2020
6999
Мъртви прилепи падат от небето

В първите проучвания на COVID-19 се предполагаше, че новият коронавирус се предава на хората от прилепи, но това предположение не бе потвърдено. В същото време през последните дни огромен брой прилепи падат мъртви от небето в Израел.

Израелските медии предполагат, че мистериозната смърт на нощните създания може да е наказание за глобална болест, призната за пандемия, а може да е знак и за нещо още по-страшно като края на света. Стада мъртви прилепи без физически признаци за нараняване се откриват навсякъде в Израел.

Публикуваните снимки са от парка Gan Leumi в израелския град Рамат Ган. Авторът на снимките - Ади Московиц, се обръща с молба към орнитолозите и други експерти да обяснят мистериозното явление. Подобни снимки и видеоклипове са публикувани в социалните мрежи и от други потребители в съседни градове. Израелските медии дори свързват смъртта на прилепите с библейските пророчества за края на човечеството.

Някои потребители и експерти в социалните медии предполагат, че причината може да е необичайно студеният уикенд или наскоро инсталираната 5G технология. Тези теории засега са непотвърдени.

Отдавна се предполага, че прилепите причиняват продължаващата пандемия от коронавируса. Летящите бозайници могат да бъдат носители на много инфекциозни заболявания, опасни за хората. Но все още няма потвърждение, че именно тези животни са причинили огнища на коронавирус. Някои вярващи предполагат, че смъртоносната чума сред прилепите може да е наказание от Бог за това, което става на Земята като непрестанни вражди, войни, алчност и противопоставяне.