Мъск намекна за „лека“ такса за търговски и правителствени потребители на „Туитър“

Милиардерът умува как да увеличи приходите на компанията, която купи за 44 млрд. долара

Новини
12:18 - 04 Май 2022
1726
Мъск намекна за „лека“ такса за търговски и правителствени потребители на „Туитър“

Новият собственик на „Туитър“ Илон Мъск обяви, че социалната мрежа може да начисли „лека“ такса за търговски и правителствени потребители.

Това били част от усилията на милиардера за увеличаване на приходите на компанията, която изостава от по-големите си конкуренти като „Фейсбук“.

„Туитър“ винаги ще бъде безплатен за обикновените потребители, но може би ще има леки такси за търговски и правителствени потребители", заяви Мъск в туит.

„Малко приходи е по-добре от никакви“, добави той.

Миналата седмица Reuters съобщи, че Илон Мъск е заявил на банките - инвеститори, че ще разработи нови начини за осигуряване на приходи от туитове и

ще намали заплащането на изпълнителни директори, за да намали разходите на компанията.

Милиардерът планира да разработи и функции за увеличаване на бизнес приходите, които включват нови начини за печелене на пари от туитове, съдържащи важна информация.

На годишната Met Gala в Ню Йорк Илон Мъск подчерта, че обхватът на „Туитър“ в момента е само „една ниша“, а той би искал много по-голям процент от САЩ да бъде в него.

След като подписа сделката за закупуване на „Туитър“ за $44 милиарда, Мъск заяви, че иска да подобри платформата с нови функции, да направи алгоритмите с отворен код, за да увеличи доверието на потребителите, да победи спам ботовете и да удостовери автентичността на всички хора.