Мая Манолова : С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

Ако "Солидарна България" влезе в парламента, категорично няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, посочи тя

Политика
21:03 - 30 Април 2024
4513
Мая Манолова: С Григорова сме бойци - тя като синдикалист, аз като бивш омбудсман

В "Солидарна България" сме бойци, биткаджии и защитници на обикновените работещи хора - тя (Ваня Григорова - бел. ред.) като синдикалист, аз като бивш омбудсман. Това каза Мая Манолова - председател на "Изправи се, България", част от коалиция "Солидарна България".

"С Ваня Григорова имаме равнопоставено партньорство - ние сме тези, които няма да се съберем с партиите от сглобката и сме формацията, която наистина ще отстоява интересите на обикновените работещи хора в следващия парламент", заяви тя.

"Имаме партньори - "Българска левица", "Обединена социалдемокация", из цялата страна синдикалисти, активни хора, граждански активисти - хора с позиция и мнение", посочи Манолова.

Раздялата с колицията "Левицата!" се е случила след като Манолова не е успяла да убеди доскорошните си партньори, че по-важно от лидерските позиции е да се работи за хората.

"Нашата програма с Ваня Григорова е обикновеният човек. Не можах да убедя партиите в ляво, че това е по-важно от това кой ще бъде на първа линия. Срещала съм се с всички леви формации. Моделът в София, в който обединението включваше и граждански организации, и граждани, даде резултат, при който ГЕРБ останаха трети".

Ако "Солидарна България" влезе в парламента, категорично няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ, а първото предложение на коалицията ще е за таван на цените на храните, посочи още тя.

Манолова е категорична, че обединение с БСП не може да има, докато Корнелия Нинова е лидер на партията.

"Докато в дясно Бойко Борисов е лидер на една голяма дясна партия, истинско обединение няма да има и докато в ляво Корнелия Нинова е председател на голямата лява партия, обединение няма да има - не заради техните личностни характеристики, а заради техните амбиции еднолично да управляват лявото и дясното", заяви тя пред БНТ.