Мая Манолова се борила за кмет срещу Орлин Алексиев, а не Фандъкова

Бившият омбудсман пита задочно премиера за ДКК и Боклукгейт

Политика
13:59 - 15 Юни 2022
4075
Мая Манолова се борила за кмет срещу Орлин Алексиев, а не Фандъкова

Не можеш да бориш корупцията с предлагане на постове и пари на депутати. Управляващите се саморазобличиха. Това обяви лидерът на „Изправи се.бг“ Мая Манолова пред "Факти" по повод цепенето на групата на Има такъв народ в НС след отцепването й от коалицията под давлението на Слави Трифонов.

Тя попита какво се случи в ДКК и предприятието „Монтажи“, където са източени 500 млн. лева за ремонти, които не са се случили.

„ДКК трябваше отдавна да е закрита. А какво се случва? Кадрите на Борисов се сменят с кадрите на Нинова. Какво се случи с Държавния резерв, където се оказа, че е изписан теч на гориво, който може да напълни Мексиканския залив. Така се шегувахме.

Какво става с хилядите тонове боклук, защото продължават да се разтоварват на пристанище Варна-Запад“, разкри още Манолова.

Попитана за Орлин Алексиев, Манолова каза, че е била с него фронтално на кметските избори в София, наричайки го „кмет в сянка“.

"Към онзи момент той владееше София, а битката беше брутална. Срещу мен бе мобилизиран криминален контингент, за да ме бият. Шефът на АПИ е познат на Алексиев, но е назначен с подписа на Кирил Петков.

За разплащането с фирмите за поддръжка Асен Василев внесе предложение в 45-то НС за 1,2 млрд. лева да бъдат включени в актуализацията на бюджета. Така че управляващите не са убедителни в позата „не знам, не чух, не видях“. Проблемът е, че не може да бориш корупцията с корупция.

Не можеш да бориш корупцията с предлагане на постове и пари на депутати. Не може да бориш корупцията, ако ти самият си се изкушил. Управляващите се саморазобличиха и сега ще се свалят сами. Изкушиха се от корупцията, а там невинни няма. БСП и „Демократична България“ гузно мълчат, но това не ги прави по-невинни и по-чисти от корупционната картина“, обяви лидерът на „Изправи се.бг“